Lördag

Idag är det lördag, Limpan gav oss lite sovmorgon och en bra nattsömn. När han vaknade på morgonen så gosade vi hela familjen i sängen sen kom farmor och farfar och tog med L ut på promenad så Jens och jag fick äta frukost tillsammans i lugn och ro och vi hann tom med att duscha. TACK farmor & farfar ♥

J ska ut med grabbarna ikväll men innan de ska vi gå en sväng på stan och då ska L vara hos mormor & morfar.
Får se om jag våldgästan svägerskan min ikväll och umgås med henne och Emma eftersom pappa Jonte är ute tillsammans med Jens och co.

See yaa

Pusskram
Påsen

Junta

Ja, igår jag var syjunta (läs vinjunta) Det var som vanligt mycket trevligt att träffa girlsen och det blev som vanligt mycket snack och liten verkstad :) Kex, ost och vin (dock cider för mig) och Mickis hade köpt Brieost som jag längtat sååå efter, det var riktigt gott och Limpan skötte sig exemplariskt som vanligt.

Eftersom L är ny medlem i juntan och även nykommen till världen hade Tant Sparre fixat med världens sötaste present. Haha, såååå söööta. Tack snälla Sparre säger vi.

Här kommer bilder

Bildbevis på att vi faktiskt stickar (ibland)Ikväll ska jag och L iväg igen, denna gång på tjejkväll hos Elin. Jag, Linus, Mickis, Stella och Elin ska ses och tjattra. Elins kille är i fjällen, Anders och Jens jobbar så då passar vi på.

På återseende

Love

sömn

Shiiit, känner mig som en ny människa.. L har sovit jättebra inatt och det tackar mamma och pappa för :)

Bjuder på lite bilder

Vår coola kille
 

Finbesök, Thessan och Malin
 

En stund är detta kul


Erkännande

Idag har vi varit på familjerätten, Jens har erkänt faderskap och jag har godkänt honom som fader till Linus. Haha, vilken töntig grej egentligen. Jag höll på och få en skrattattack, tanten som jobbade med det där tog verkligen sitt jobb på allvar - läste igenom alla papper och rader två gånger och förklarade förr oss vad som stog på blanketterna som om vi var utvecklingstörda eller inte kunde läsa. Haha, helt sjukt..


Linus utvecklas mer och mer för varje dag, nu får man några gånger om dagen ett sååå underbart leende och snacka vill han med och får fram några små ljud då och då. Såååå söööööt så man bara smälter.

Livet är underbart. Jag Älskar min lilla familj ♥

Imorgon är det dags för syjunta igen, denna gång är det stickning som gäller även vin (iaf för vissa) kex och ost. Mummaaaa, jag får ju faktiskt numera äta bireost som jag saknat sååå mycket.

Undrar om vi får sova inatt?, Linus??? :)


Puss på er

Läkarbesök

Idag har vi varit på läkarbesök med Linus, EKG och syresättning var bra - Blåsljudet hörs fortfarande väldigt väl men röntgen visade ev en liten förstoring av ena kammaren men det var inom "felmarginalen" enligt läkaren. Först om 1-2 månader kan de göra en rättvis bedömning om operation ska göras eller inte, eftersom att det fortfarande är mycket som växer och ändras i den lilla kroppen. Men nu känns det iaf som om vi har fått lite mer "kött på bena" när det gäller hans hjärtfel.
185 g (4155 g nu) upp och 1 cm längre, jättebra viktuppgång. Limpan var hur duktig som helst som vanligt när de undersöker honom. Vår älskade lilla prins.

Nu ska vi försöka få L i säng, både Jens och jag är aptrötta.

Pusskram

Förlossningsberättelse

24/12 Har vi tid på förlossningen för bedömning och ev igångsättning, vi är i v.42+0. Dr Dhani undersöker mig, gör ultraljud och CTG-kurva körs. Livmodertappen är väldigt omogen och jag är öppen ca 1 cm, bebis mår bra och det finns gott om fostervatten - vi skickas hem för att fira Jul med nära och kära och är välkomna tillbaka på annandagen 26/12. Vilken lättnad vi kände, Linus skulle få en "egen" födelsedag.
 
26/12 kl 08.30 (42+2) - Är vi på plats igen, vi skrivs in och Dr Jenny gör en undersökning och ultraljud och BM Lena kör en CTG-kurva. Det har inte hänt någonting på de här 2 dagarna - fortfarande öppen 1-2 cm, dock har fostervattnet minskat så de beslutar att vi ska sättas igång. Läkaren diskuterar med BM hur de ska gå till väga och beslutar sig för en bardkateter, som en liten ballong som fylls med vatten och som ska vidga livmodertappen, tyvärr är jag inte tillräckligt öppen för att de ska få katetern på plats, 3-4 försök görs sen beslutar de att de ska prova med prostaglandin en gel som ska hjälpa livmodertappen på vägen dock så är det väldigt lång värkningstid (6-8 h per dos) och en del negativa effekter på detta.
10.50 Gelén sätts in och nu är det bara vänta som gäller, under tiden börjar jag få sk "pinvärkar" som är en av de negativa effekterna - det är kraftiga värkar som inte gör någon nytta. Jag kämpar på och andas genom värkarna, vi försöker vara uppe och gå så mycket som möjligt. Efter 8 timmars kämpande och väntan gör en ny undersökning och tyvärr har det inte hänt alls mycket och läkaren beslutar för ännu en dos prostaglandin (gel) den läggs kl 19. Nu har värkarna tilltagit och jag är väldigt trött, Jens masserar min rygg och efter det (ca kl 20.23) sätter jag mig i duschen en stund och ligger sedan i sängen resten av kvällen, mår illa och är väldigt skakis pga av värkarna. 23.40 Läkarna rådgör med varandra och kommer fram till att gelen får värka över natten och att jag ska få sova, jag får bricanyl för att värkarna ska ge med sig och så får jag morfin och 2 st sömntabletter. Vi somnar rätt snabbt och blir väckta dagen efter.
27/12 08.30 (42+3) kl 08.30 Vi väcks av BM Theres, CTG-kurva körs och ny undersökning av mig - nu är jag öppen så pass att de kan ta hål på fosterhinnan, vattnet börjar sippra.
10.55 Kopplas jag till värkstimulerande dropp, Jens och jag är ute och går i korridorerna.
13.10 Droppet är på högsta och nu är värkarna så kraftiga och kommer så tätt att jag måste be om någon smärtlindring, jag får prova lustgas/syrgas 50/50 men tycker tyvärr inte att den hjälper. Värkarna gör riiiiiktigt ont nu, Jens finns vid min sida och hjälper mig att andas och säger till när de är påväg "neråt" (eftersom jag är kopplad till en apparat som mäter värkarnas styrka så kan Jens läsa av när de inte kan göra mycket ondare och då vet jag att det snart slutar göra ont för en stund)
13.31 BM sänker droppet något eftersom värkarna aldrig "släpper"
14.49 Lustgasen hjälper inte ett dugg och jag ber om EDA (ryggbedövning), EDAn är en dröm - värkarna känns knappt längre, jätteskönt enligt mig men BM måste höja droppet eftersom värkarna avtagit.
Jens och jag knallar ytterligare lite i korridoren, jag använder ett gåbord som jag hänger på. Skööönt.
18.05 Nu känns värkarna mer och mer igen, BM Ida ska sätta en elektrod på Linus huvud för att lättare mäta hans hjärtljud. Hon känner då att något inte är som det ska, får inte "på" elektroden. Hon tillkallar en mer erfaren BMkollega Gulli Andersson som även hon försöker men misslyckas, de tillkallar läkare Ewa Won Walter som även hon undersöker mig och konstaterar att Linus ligger i ansiktsbjudning (med ansiktet före) och helst plötsligt säger hon att "vi måste ta ut bebisen andra vägen" Jag undrar såklart vilken väg det är?, jag som är såå nära nu (öppen 5-6 cm) och har kämpat i 1 ½ dygn och är såå inställd på vaginal förlossning blir helt chockad över beskedet och bölrjar störttjuta. Klockan är nu ca 18.30 och kl 19.00 ska vi vara på operation för "akut" kejsarsnitt. Både Jens och jag är chockade och känner oss lite lurade... allt går väldigt fort, väl på operation så fyller narkossköterskan på min redan lagda ryggbedövning och de frågar om jag känner något när de nyper mig håååååårt på magen. Det gör jag inte, ca 19.00 börjar operationen och 19.16 kommer vårt mirakel Linus till världen ♥ Eftersom han legat i ansiktsbjudning så är han rejält svullen om överläppen, pannan och runt ögonen när han kommer ut och en barnläkare kallas dit för att undersöka honom. Linus mår toppen och pappa Jens får klippa navelsträngen medans de syr ihop mig.. sen läggs den man väntat på i 9 ½ månad på mitt bröst och det jag känner då går inte att beskriva. Vår älskade unge. Vi är så enooormt lyckliga och stolta över dig,
Linus Per Fredrik Engström

Kejsarsnitt var det värsta jag varit med om, då ska jag tillägga att jag under operationen får vääääldigt ont när de är inne och gräver, sliter och drar - fick mer morfin och lustgas därav masken. De fyllde som sagt på min redan lagda EDA och den satt väldigt högt upp på ryggen så min gissning är att det var därför bedövningen inte tog så långt ner som den skulle.. Jag kände ju inte när de skar i mig men när de grävde efter Limpan. Usch och fy, ingen direkt positiv förlossningsupplevelse. Men som tur är så är det ju ett tag kvar till nästa, haha.

.....

Lördagen var fullspäckad, först celebert besök av mina kära (numera) linköpingsvänner Malin & Thessan och senare middag hemma hos Jonte, Cilla och Emma.

Även idag har vi haft besök, av Jens fd pluggkompisar Stefan och Gustav och deras tjejer - mycket trevligt. Nu har vi sett sista halvleken på handbollen och ska väl börja spåna på kvällmat? (förslag någon)

Jag har världens huvudvärk och är trött som få... men det är bara och kämpa på.

Är inte så bloggsugen, återkommer.


Ännu lite inköp

Div kläder inhandlades även idag :)

  

        Framsida                                Baksida
 

Mössan gör sig inte riktigt rättvis på bilden tyvärr,
får bli en bild när den sitter på sen nån gång.
 

Pratade precis med Jens farbror och hans fru, de berättade att de köpt en nikedress till Linus som de ska skicka med posten eftersom de bor i Smålandsstenar. Så himla snällt och jag kan knappt bärga mig, kan tänka mig att den är riktigt cute.
L har precis badat, så skönt så.

Nu blir det mat och mys i soffan.

Godnight

City

Idag väntas ännu ett citybesök, denna gång med vår älskade svägerska och moster Cilla - hon slutar jobbet 13.30 och sen är hon barnledig så vi passar på att ses en sväng på stan. Mycket trevligt.

Jag har precis ätit lunch, L ligger här bredvid mig i soffan och snarkar som bara den - Det ser sååå underbart skönt ut :)Coool kille i lyxförpackning, Mexxjeans :)Ikväll är det mys i soffan tillsammans med mina grabbar och Lets Dance på tvn.
Trevlig Helg,

Puss Å & L

Shopping

Idag har vi vart på stan med Mickis och Stella, lunchade på fräcka och shoppade loss på Polarn & Pyrets REA - Såå himla fina kläder de har där. Skulle kunnat shoppa hur mycket som helst :) Funderar även på en fleacejacka till hösten som också var på rea. Tåls att disskutera med mannen min i alla fall.
Har även hunnit med en solning idag, underbart - och mormor & morfar var barnvakt. Tack underbaringar!

Snart är L en månad gammal, helt sjukt - känns som han alltid funnits hos oss ♥


Här är det jag shoppade på Polarn
   
Nu laddar hela familjen inför (handbolls) matchen mellan Sverige-Kroatien ... Limpan är redan bänkad :)


Bvc

3970 g vilket betyder 290 g upp för Lilleman, det tar sig :) Mammas mjölk verkar vara riktigt god, hihi.

Sitter och väntar på att Jens ska komma hem från jobbet, Linus sover en stund.

Mina tankar går idag till en nära vän och hennes familj.
Jag tänker på er, fortsätt kämpa!röntgen

Igår var det då dags för röntgen av Linus hjärta och lungor, det gick bra och han var sååååå duktig vår lille prins. Han grät inte en skvätt även fast vi var tvungen att ta om en massa bilder och lång väntan. Nu väntar läkarbesök den 26e och då får vi reda på svaren från röntgen.

Inatt har L sovit jättebra som tur är och nu har vi varit ute på långpromenad han och jag, senare är det dags för Bvc-besök igen.


Ikea

I söndags var jag, Linus och Zetta varit på Ikea - mycket trevlig liten tripp och pappa fick stanna hemma och hålla ställningen.
Kommer ju aldrig från Ikea tomhänt den saken är ju säker, plockade på mig lite smått och gott till Linus -  bla 2 st lampor, ett påslakanset och den omtalade rullgardinen som vi skulle köpt för längesen. Det fanns 1 st kvar i den längd och färg vi skulle ha så den var jag snabb att roffa åt mig.

Efter Ikeabesöket väntade vi besök av vännerna Jörgen & Åsa, Björn, Lena och lilla Ebba, blev fika och en hel del skitsnack :) Måste göras om snart igen.


Nu ska jaa passa på o lasta in vagn och annat i bilen medans L sover... och sen bär det av till sjukan.

Have a nice day'
Puss

   

.........

Nu var det ett tag sen, men våran dator har säckat ihop - går inte ens att starta den *suck* Men igår var vi och köpte oss en ny dator så nu är jag back in business.

Dock har jag ingen vidare blogglust, har sovit max 3 timmar inatt - vår lille herre har varit riktigt gnällig hela kvällen igår och natten - tjiiiiiiii fick jag bara för att jag skryter om hur bra han brukar sova om nätterna - han är fortfarande lite gnällig så jag hoppas inte han är sjuk.

Det som står på schemat idag är röntgen av Linus hjärta och lungor, sen ska vi om vi hinner träffa Thessan.

Bye bye

Grattis

Just de, idag är Linus med i tidningen bland många andra nyfödda - och en sak till, L blir 3 hela små veckor idag ♥

Släktingkalaset är överstökat och nu ska mamma gå och lägga sig en stund medans L sover - och vaknar han har pappa lovat att gå ut o gå med honom så jag får vila en stund. Lööööve

Goodbye

Lördag

Idag ger vi farsan sovmorgon, lilleman och jag håller ställningarna med kaffe och frukost när han behagar vakna.

Senare, redan kl 10 väntas besök från J släktningar som är nyfikna på Limpan och ännu senare väntar en gooood midag på Harrys och bio med Jonte & Cilla. Elin & Vasse skulle också följt med, men hade andra planer, synd - men det kommer fler gånger.

På återseende

Lets Dance

Vi i vår familj tycker om att titta på Lets Dance om fredagskvällarna, speciellt L ♥

  

Trevlig kväll

La Familia

Go Mami

Såhär gör vi när inget annat funkar......gungeligung gung - och det tåls att tillägga att det var MIN uppfinning. Mouahahaha.
Nyfiken

Nu är jag riktigt nyfiken, jag har mellan 70-80 unika besökare om dagen.

VILKA ÄR NI SOM LÄSER MIN BLOGG?


Puss på er


Alone

Home alone, grabbarna är ute på långpromenad och jag fick stanna hemma. Rätt skönt måste jag säga, även fast jag saknar dem båda två redan. Hihi.

Det blir couscoussallad till kvällsmat, ska bara åka och handla några av ingredienserna :)

Antagligen blir det bio redan på lördag med Elin & Vasse och ev Jonte & Cilla, mormor blir barnvakt - hon är helt salig. Världens bästa mormor ♥  När vi ändå är barnfria ska vi passa på och gå till Harrys och käka med, myyyys.


Kärlek

Hörseltest

Limpans hörsel var bra, så himla skönt, ett orosmoment mindre :) Han sov under testet vilket gjorde att det gick supernsnabbt och smidigt.

Efter testet hälsade vi på, på Jens jobb, och såklart fick L all uppmärksamhet, vår lilla prins, nu har vi ätit och ska snart dra iväg ut en sväng med vagnen i kylan...tur jag har min nya varma jacka :)

Jens och jag funderar på att gå på bio nästa helg och då ska Linus vara hos mormor, vi har ju fryst in massa bröstmjölk som vi då kan använda oss av eftersom L är så duktig och tar flaska. Kan vara skönt för oss att få komma iväg själva ett par timmar med.

Nu ligger båda mina prinsar och sussar i soffan.. såååå söta. KÄRLEEEK


Duktig pojke :)

150 g tyngre och 1 cm längre, det är Limpan de :) Men andra ord gick det toppen hos Bvc, sköterskan Christina flög bakåt 2 meter när L sköt skarpt och då pratar vi inte kiss utan bajs. Hihi.
Efter bvc åkte vi hem till Elin och Vasse och tog en fika, mycket trevligt.

Nu tittar vi på semestersvenskar på 4an, de är i Thailand... man blir ju inte liiiiite sugen. Längtar enoormt mycket efter sol och värme nu känner jag.

Love


Lite bilder

   

 

Dagens tripp

Idag har vi tagit en riktigt lång promenad med vagnen och även vart på babyproffsen en sväng och köpt "gungtassar" till spjälsängen så vi kan vagga den (ASASMART), idag var det så himla ljust och fint ute mitt på dan - jag fick vårkänslor.. men tyvärr är det ju våren en bra bit bort *snyft*

Linus och farsan byter blöja för tillfället och det är inte det roligaste som finns enligt L - skriker som en stucken gris. Stackars liten. Har försökt söva honom  men han vägrar verkligen, ska ge honom lite mat och försöka igen.

Imorgon ska jag ta mig tid och lägga in bilder från kameran, så håll ut :)

Puss och godnatt

Kalender?

Många tider och besök att hålla reda på nu, på onsdag är det Bvcbesök och på torsdag är det hörselkontroll för lillskrutt - kanske borde jag skaffa mig en riktig kalender? Just nu andvänder jag mig av min älskade mobil men det är ju inte alltid man har koll för de (yr som man är)

Känner mig så himla blek, skulle vilja gå och sola men jag blir så himla torr - får nöja mig med min BUS från Åhléns som iofs är riktigt bra. Längtar efter sol och värme, hoppas verkligen på en bra svensk sommar i år.

Nu är det sovtajm
Sleep tight

Puss
Å

Shoppingtur

Idag har vi tagit vår första sväng på stan med lilleman, och hör och häpnad - han sov HELA tiden. Jag var jättenojjig över att han skulle vakna och gallskrika men han var så snäll så, mammas lilla hjärtegull. Vi shoppade iaf, Jens ett par jeans och 2 t-shirtar, så fin så fin min prins... ♥ och jag då, jag shoppade en t-shirt som jag ska ha till leggings och faktiskt en everest dunjacka på Stadiumrean, hade kostat 1400 kr och kostade nu 700 kr och jag är såååååååååå nöjd. Den ska jag ha när jag är ute på långpromenader med Limpanlove ♥ 

Nu ligger Sötis och sover i sin säng och Jens och jag får lite egentid i soffan framför tvn. Vi ska snart gå och lägga oss vi med, jag är sååå trött - men ack så lycklig :)


Min nya jacka
 

Skrutt påväg hem från BB

 

Läkarbesök och skrikig baby

Oj va tiden går fort, igår var det fullt upp och dagen innan med.

Läkarbesöket gick både bra och mindre bra skulle man kunna säga. Linus EKG och syresättning var tipptopp, dock så säger läkaren att vi ska ställa in oss på att det blir operation - desvärre vet de ej när. Det vi vet nu är att vi ska fortsätta gå på täta kontroller och även att de ska röntga hjärta och lungor för att försöka ta reda på hur stort hålet mellan kammrarna är och utifrån de bestämma när operationen kommer genomföras... Vi måste även vara jättenoga med att hålla koll på symtom som visar på att han blir ansträngd på något sätt, tex att han blir slö och inte orkar äta eller svettig när han äter.

Operationen kommer genomföras i Lund, där ett av de 2 hjärtcenter som finns i Sverige ligger - det känns på något sätt tryggt, och enligt läkaren så "går det oftast jättebra" men det är ju fortfarande en hjärtoperation (hjärtfel ekar i våra öron och det är så stort)

*Linus hjärtfel innebär att hålet mellan kammrarna gör att den ena kammaren får jobba hårdare och då ökar trycket och kammaren kan förstoras och detta leder på sikt till hjärtsvikt om det inte åtgärdas*

I övrigt mår vi som sagt bra, Linus har dock haft några dåliga dagar eller ska faktiskt säga kvällar/nätter - vi tror han haft ont i magen för han har skrikit oavbrutet och varit i stort sett otröstlig. Stackars liten, vi känner oss så himla hjälplösa.

Igår var träffades the gang, Elin,Vasse, Zetta, Jacob och så vår lilla familj hemma hos  Z & J och åt god mat och snackade en massa skit. Limpan var jätteduktig tills vi kom hem då började skriket igen och jag fick honom till slut att somna vid 01-tiden. Nu ligger han och sover i sin säng, han är så underbart sööööt.

Jens har "bara" en vecka kvar hemma hos oss sen börjar han jobba, kommer kännas konstigt i början tror jag och säkert jobbigt för J med.

Ha en tipptoppdag.
Puss
La Familia


Badtajm

Idag var det badtajm igen, denna gång var det mycket mysigare och inget skrik alls. Vi har köpt en badbalja och en "ställning" som han sitter stadigt i, i själva baljan. Värsta bra uppfinningen, en eloge till den som uppfann den. Han var så nöjd så nöjd. 

Vi (läs Jens) har även gjort eget rotmos, min lilla kock ♥ han är så duktig och det blev jättegott.
Imorgon är det läkarbesök som gäller, hoppas på att få reda på lite mer. Just nu lever vi i ovisshet och det är det värsta vi vet.

Bjussar på lite bilder


Glidarn Engström ♥


Vill även skänka en tanke till min fasters familj som förlorat sin mamma och fru och min farmor och farfar som förlorat sin dotter i den elaka sjukdomen cancer.

Blombud

Detta inlägg tillägnas Ann Görling och Co...

TACK snälla för de jättefina buketterna som kom med blombud imorse.
Blev sååå glada och framförallt överaskade, så himla gulligt.

För er som inte vet vem Ann är så är det en kund som jag jobbade med på mitt förra jobb ComUnit.
En underbar människa.. Tack igen, Ann.

Såhär såg buketterna ut
och så sötaste lilleman...

Different

Såhär kan det se ut när jag sover.... väldigt sköööönt :)


       
    


Puss från Linus

Wohooo

En sten föll från mitt hjärta, lilleman hade gått upp rejält i vikt - från 3135 g (31/12) till 3530 g (7/1), mycket bra och han var sååå fin såå fin enligt sköterskan Christina som var här från BVC. Hon var helt underbar, fick stort förtroende för henne och nu ska vi träffas 1 gång i veckan en period framöver. Känns bra.

Sen till det näst bästa, jag har fått min SEMLA idag - Jens var och handlade frukost imorse och kom hem med en semla till mig (och en till honom förstås) ♥KÄÄÄÄRLEEK♥


Nu har vi ätit och väntar på att Matilda och Robert ska komma på besök - tänkte göra en fruktsallad. Limpan ligger och sover så gott bredvid oss här i soffan. Kan inte sluta titta på vårt lilla mirakel ♥


Mina älskade grabbar


och så min semla såklart


Godmorgon

Idag var vi uppe med tuppen, vår egen lilla tupp vakna vid 8 och ville ha mat och då tyckte vi att det var lika bra att gå upp.
Nu har vi ätit äggmackor och Limpan ligger och kollar läget hos mig, mysigt när han är lite vaken.


Senare ska vi till mormor & morfar på trettondagsmiddag och innan de ska vi försöka hinna med att byta en ram som vi köpt som var lite trasig - men som sagt tiden bara springer iväg så vi får väl se vad som hinns med :)

GodbyeSemlan

Fanns tyvärr inga semlor ute i "butik" än, iaf inte på Lindahls - där gör de entré 7/1. Då kan jag lova att jag ska vara där :)
På onsdag kommer BVC hit på "besiktning", hoppas han gått upp i vikt som han ska - det är det jag nojar mig mest över just nu. Men han äter ju och verkar må tipp topp, så varför skulle han inte göra de.

Fredag ska vi till sjukan, uppföljning av det lilla hjärtfelet. Antar att det blir ytterligare EKG och ultraljud, stackars liten som får vara med om så mycket. Känner sig ju sååå hjälplös där man står bredvid, hoppas på en bra läkare som pratar "vårt" språk.

Jag var iväg till affären själv förrut, lilleman var hemma hos pappa, guud va konstigt det kändes - men samtidigt lite skönt o få va lite ensam blir ju inte så mycket sånt nu när man är första mjölkare :)

Nu blir det ugnspannkaka med hallonsylt. MUMS.

Ha en mysig måndagkväll.
Love
La Familia

Hamnde hemma ...

Hamnde hemma hos Mickis, Anders & Stella igår eftermiddag/kväll, vi åt glass och drack te/kaffe och snackade massa skit - Stella var så himla nyfiken på Linus och när man såg henne brevid Linus såg hon ut som en jättebebis :) De var så söta så.

Linus hade en dålig dag igår, gnällig mest hela tiden - man tycker ju såå synd om honom och känner sig väldigt hjälplös när man inte vet vad som är fel... men inatt har han sovit bra så det var skönt. Nu ligger han här brevis oss i soffan insvept i en filt och sover, antar att han snart vaknar och vill ha maaaaaaaaaaaat :) Känner mig som en vandrande matfabrik. Hihi.

Nu ska vi ta tag i lunchbestyren, den ständiga frågan - vad ka vi äta?

Sen ska jag lura in Jens på Lindahls och köpa semlor om det finns, har fått noja. MÅSTE ha semla. Mouahaha.
Puss


Söndag

Vi är fortfarande hemma, vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Alla människor är sjuka och de vill vi inte att Limpan ska bli så därför har vi sagt ifrån om besökare idag, även fast vi väldigt gärna hade umgåtts med lite folk idag.

Jag har duschat och gjort mig lite fin faktiskt, tagit på mig "vanliga" kläder och tom tagit lite mascara - känner mig någorlunda fin faktiskt. hihi.

Limpan ligger o käkar och slumrar om vart annat - får väcka honom då o då. Så söt så sööt, kan inte sluta titta!

tjipp o heej

Sooool

Shiit vilken underbart vacker vinterdag, synd bara att det är -12,5 grad, det innebär att vi inte gärna går ut med lillen. Skulle va sååå mysigt att gå en långpromenix med vagnen, men han skulle nog frysa ihjäl stackarn.

Limpan ligger och sover i pappas famn, snarkar som aldrig förr. Det kallar jag kärlek.

Får se vad dagen bjussar på, vi funderar på att kanske ta en sväng med bilen in till stan och kolla läget lite.

Bjuder på lite fina blder på vår prins
Ha en underbar dag.

Kärlek
HIpp Hipp Hurra

Idag kl 19.16 fyllde vår lille skruttunge 1 vecka, tänk va tiden går fort - men de känns ändå som han alltid funnits hos oss.
Helt sjukt vad man kan älska någon så mycket på så kort tid. Vi är nerkärade till tusen :)

Idag har vi haft lite besök av "tant" Madde och så mormor förstås som måste få sin "dos"

Nu är det matdags och sedan sängen.

Tack för oss, sov gott.
Pussveckovild

Vet inte vad det är för dag längre, haha.

Inatt har varit en bra natt igen, förrutom mina egna probs med rygg och mage - Limpan har skött sig exemplariskt, har fått väcka honom för matning och sen somnar han om så snällt igen ♥ Både mamma och pappa har med andra ord fått sova bra!

Idag ska vi beta av gammelfolket som lääängtar såå efter att få träffa barn barnsbarnet :) Sen ska vi åka och köpa linsvätska till pappa Jens och ev ett amningslinne till mig :)

Have a nice day. Livet är underbart.

Pöss

Update

Idag har varit en mysdag, jag har inte varit utanför dörren.

Jonte, Cilla och Emma har varit här en sväng och myst med oss - blev pizza från pappa grappa och pomacen från igår och så lite godis på det :)

Vi har även hunnit med ett bad av lille herrn, inte jätteuppskattat till en början men på bilden ser han rätt nöjd ut :)Nyårsdagen

Blev ingen skål med pomac igår, vi var hos Jens föräldrar och åt god middag och efter åkte vi hem och sov - sov vid tolvslaget och Linus reagerade inget alls på alla fyrverkerier. Skönt. Inatt har vart en vaken natt kan man säga, inte mycket sömn och jag har blivit med silikontuttar som ömmar som faaaaan - så min sovposition är ryggläge och min rygg värker.

Just nu ligger Limpan och myser på Jens bröst... jag bloggar lite och käkar lite frukost (vi har vänt på dygnet)


Ha en underbar första dag på nya året.

Pusskram

Home Sweet Home

Nu är vi hemma med vårt lilla mirakel på 3340 g och 51 cm lång, äntligen - kändes som att komma ut efter ha suttit inlåst i 5 år typ.
Det har varit 5 väldigt jobbiga dagar, igångsättning som jag/vi fick jobba med i 2 dygn, när vi väl börjar närma oss slutet så blir det akut kejsarsnitt och den upplevelsen önskar jag inte ens min värsta fiende. Ligga där på britsen och vara bedövad men ändå känna hur det slits och trycks både i och på magen var det vidrigaste jag någonsin upplevt - det var tydligen extra svårt att få upp Linus ur magen pga ansiktsbjudningen. Sen det svåraste och framförallt det värsta av allt, Linus är född med ett litet hjärtfel - en litet hål mellan höger och vänster kammare. Barnläkaren upptäckte ett blåsljud på visningen, EKG och Ultraljud gjordes och där hittades alltså detta. Han mår bra och alla värden är bra och läkaren skickade hem oss så det är inget akut men vi måste hålla detta under kontroll och i vissa fall måste det opereras och det görs i så fall när dom är 3-4 månader.
Väldigt jobbigt besked för två nyblivna föräldrar tillsammans med alla andra känslor, men vi ska klara det här tillsammans och hoppas att Limpan fortsätter må bra.

Första natten var underbar, bara att få ligga i sina egen säng tillsammans med sina 2 prinsar är ju guld. Linus har varit hur snäll som helst, sovit som en stock hela natten - vi har fått väcka honom var tredje timme för matning + tillägg då han gått ner lite för mycket i vikt sedan födseln. Pga av att det blev kejsarsnitt så har min mjölk tagit lite längre tid på sig att komma igång än vanligt.. nu är den på G och Linus hade gått upp som han skulle när vi var på viktkontroll idag. SKÖNT. Ett bekymmer mindre.

Idag är det nyårsafton och vi ska bara mysa men familjen, har köpt en stor pommacflaska som vi ska skåla med :)

Vill passa på att tacka för all peppning och fina kommentarer och önska alla ett riktigt Gott Nytt År.

Puss å kram
♥La Familia ♥

RSS 2.0