SÄLJES!

Har hittat en ny soffa som jag så gärna vill ha, Jens är lite galen på mig eftersom jag jämt ska byta ut allt efter typ 2 år :) Men sån är jag, så nu har ni chansen :)

Vi säljer nu vår fina 3-sitssoffa med divan. Märket är Furninova och färgen på tyget heter "Mullvad"  Den är inköpt på Norik. Det är tvättbar klädsel på kuddarna. Den är i jättefint skick och väldigt skön. Skulle man kunna byta klädsel skulle jag lätt haft kvar den men som sagt är trött på färgen nu.

Vi köpte den ny för 11800 kr för ca 2 år sedan.
Vill gärna ha så mycket som möjligt för den så jag startar på 8000 kr, men priset kan diskuteras en aning vid snabb affär.

Hör gärna runt med folk ni känner om de är sugen på en ny soffa :)




Sjukstuga


Måste bara berätta en sak.

Igår när jag kom och hämtade Linus på dagis (vid 15.00) så var det bara han och fröknarna kvar så han stormtrivdes och ville inte gå hem eftersom han fick extra uppmärksamhet då :)

Iaf, de är 16 barn i barngruppen och igår hade de varit 5 barn på plats på dagis och resten SJUKA.. Fatta att det var 11 barn sjuka.
Det går visst allt möjligt, förkylning med hosta och feber, vattkoppor, huvudlöss och maginfluenca.
WELCOME to the dagisworld. Hahahaha. Jag var helt chockad.

Jag sa till en vän igår att det är så skönt för Linus har *pepparpeppar* hållt sig frisk bland allt detta... och tjiii fick jag för imorse vakna han och var snorig och hostar lite..dock ingen feber än så länge. Nu sover han efter att ha hjälp oss att städa, han var helt slut och deckade direkt. Vi skippar alltså miniplasket idag. Tråkigt!

Nu har jag tagit en paus i allt städande och äter lunch medan Jens våttorkar hela huset. Dutti darling!

I eftermiddag kommer kära mamma och storebror med familj och myser med oss. Vi ska äta nåt gott och så kanske jag fuskar med några godisbitar... det är ju trots allt lördag :)


Ha en underbar helg!

Pusskram


Mamma satte nåt konstigt i håret på mig och så skrattade vi massor, pappa tycker inte pojkar ska ha hårspänne men man måste ju pröva :)

   


He did it, vårt hjärta!

Ja ni, imorgon börjar allvaret och vardagen hemma hos Fam Karlsson/Engström.

Idag var jag på reservupprop i Linköping där det som jag redan ställt in mig på bekräftades, nämligen att jag istället för att plugga kommer börja jobba imorgon.
Nu är min  13 månaders mammaledighet över och vår skrutt gick sin första riktiga dag på dagis idag. Det var nästan som att han visste det själv för han somnade efter en stund på madrassen med de andra barnen efter lunch, dock sov han bara ½ timme men jag är så himla impad att han ens gjorde det. En väldigt stolt mamma fick ett mms från dagis på skruttungen när han låg o sov på madrassen :)

Nu ska vi börja med en familjesida till Linus portfoliopärm som han har på dagis, där samlas lite allt möjligt han kommer vara med om på dagis.

Ha en mysig kväll.

Just de, TACK min bästa Elin för att du följde med som moraliskt stöd idag. Love you!

KRAM O PUSS




<3

Tänker på er hela tiden <3

Icke sa nicke

Skitungen ville inte somna med de andra barnen idag heller, men fröknarna tog in vagnen och där somna han på 5 min :) De berättade att Linus är en riktig liten busunge när han ska sova, lägger sig först för att sen springa upp och plocka ur napparna ur munnen på de andra barnen. Haha.

Tur att vagnen finns, annars blir hans dagar vääääääääääääääääldigt långa.
Pluttisen, mamma och pappa älskar dig <3

------------------------------------------------------------

Sitter just nu på jobbet, har ca 1 timmar kvar.
Imorn bitti kommer Elin på frukost, ska bli mumsigt och mysigt.



Bjuder på en liiiiten Linus :)


Dagis Dagis

Jaha, precis som jag befarade ringde dem från dagis förrut och meddelade att Linus minnsan inte ville sova - så det var bara att knalla upp och hämta honom den lilla busungen och som vi befarade igen så somnade han direkt på 1 sek om ens de när jag la honom i sängen. Sweetie <3

Vi får se hur det går framöver, men nån gång måste han ju lära sig att sova på madrass med de andra barnen. Tror det kanske löser sig när jag börjar jobba och alla i huset måste gå upp kl 6 på morgonen, som läget har varit nu på inskolningsveckorna så börjar han 9 och då vaknar han inte förrän 7.30-8. Om vi går upp kl 6 sen så är han nog så trött kl 12 så då kanske han somnar lättare.. annars i nödfall sa fröknarna att de skulle ta dig en säng till honom så han får sova i den. Haha.

Under tiden Linus var på dagis 9-13 ca så städade jag här hemma och sen drog jag bort till Klaras mamma Vera och fikade och snackade lite skit. Mycket trevligt och skönt med lite egentid.

Känns iaf så himla mycket bättre med dagis nu.

Ikväll skulle jag tränat friskispass här borta i nya arenan men vi får se hur det blir me de eftersom ag dragit på mig en förkyldning och är dyngtäppt i snoken. SEGT, men det är väl alla dagisbaciller som flyttar in hos oss nu :)

Skepp o hoj



Dubbel lycka idag..

Ytterligare lycka.

Sent igår 18/1 kom lilla Melvin till världen. Stor Grattis och all lycka till T & F <3
Ser fram emot att få sniffa lite bebisdoft vart efter.

Love you <3






--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag kändes det så himla bra att hämta på dagis, blev väl bemött av personalen och Linus vill inte ens gå hem.
Blev inget sova där idag för att de var kort om personal och hade vikarier inne på eftermiddagen som barnen inte träffat, tycker det var ett bra beslut av dem. Men imorn är blir det av. Nu sover trollet som en stock här hemma, jag ska passa på o äta lunch och sen ska vi träffa Ida & Hedda - det var såå längesen nu så det ska bli jättekul/mysigt.

 

Mat

Förra veckans matsedel följdes nästan inte alls tyvärr så det blir en del samma som förra veckan.

Matsedel v.3

månd: köttgryta med potatis
tisd: stekt fisk, potatis och romsås
onsd: Veg lasagne
torsd: Ugnspannkaka med bacon
fred: Hemmagjord kycklingkebab i pitabröd
lörd lunch: pasta med pastasås
lörd middag: hemmagjord pizza
sönd lunch: rester från veckan
sönd middag: kyckling, ris och currysås

Lämning

Nu har jag lämnat Linus på dagis vid 09.30 typ för att hämta honom vid 12 ungefär.
Det känns i hjärtat men det känns ändå bättre eftersom han glatt vinkar hejdå, som jag sa till en av fröknarna han är nog inte medveten än men det kommer en dag då han blir det och då kommer det bli jobbigt.

Jens ligger hemma med feber och halsont, har sagt åt honom att överdriva lite så han får komma och lämna halsprov. Ju förr desto bättre om det är nåt som behöver penicilinkur.

Hej svejs

Bjuder på några bilder från Linus 1-årsdag
Skulle bli ett tåg men det blev till slut bara kallad en "fordonstårta" Haha


Utseendet spelade ingen roll, god verkade den vara iaf :)
 

 





Lycka = enorm

ÅÅHHHHHHHHHHHH, skrev ett långt inlägg förrut och så gick de inte att publicera och nu är det helt borta. *suck*


MEN, det största och allra bästa jag skrev om är jag jag & Jens ska bli faster/farbror för andra gången, Linus ska få en liten kusin, Jonte & Cilla ska bli föräldrar för andra gången och Emma ska bli storasyter.
UNDERBART, vilken lycka.
Vi är sååååå glada för er skull, ni så värda detta!

Älskar er <3



Puss o hej leverpastej

Förvirrad

Jag funderar, funderar på om jag tycker om dagiset eller inte.. Tiden får väl utvisa detta antar jag, det har ju trots allt bara gått 3 dagar men idag var det med blandade känslor jag gick dit.

Vet inte hur jag ska förklara men det känns väldigt rörigt o det kan ju mkt väl bero på att man inte är van och att det faktiskt BARA är 16 st 1-2,5-åringar i lokalen. Får se hur det känns när inskolningen går mot sitt slut ..men jaa, det känns inte helt 100 än och idag fick vi reda på att en av personalen (som det känns bäst med) ska sluta.
Gud va jobbigt, det är ju trots allt vårt ALLT vi ska lämna ensam på dagis


<3


Matsedel

Matsedel v.2

Måndag: Broccoli/kalkonpaj (Som Inte blev av i lördags Eftersom vi blev bjudna på mat hos mamma)
Tisdag:  Fisksoppa med lax, potatis, kräftstjärtar och räkor.
Onsdag: köttfärslimpa, sås och potatis
Torsdag: Veg lasagne
Fredag: köttgryta med ris
Lördag: Laxknyten
Söndag: Stuvade makaroner och falukorv

Citron

Nu är hemmet städat. Det luktar citron och golven är för stunden utan små fotavtryck och matrester. Jag njuter!

Snart får vi finbesök av J & Å och pyret i magen. Ännu en bebis som ska pluppa detta år. Underbart <3

Haft en mysig helg med min älskade lilla familj. Imorgon är det första dagen på Linus inskolning, känns lite nervöst och konstigt.. men de kommer blir bra!

Hej Svejs





Sista helgen

Sitter på jobbet just nu, när jag åkte hemmifrån imorse så visade termometern på -22 grader. HELT galet. Höll på att förfrysa mina fingrar när jag skrapade rutorna imorse. Gaaaah.

Efter jobbet så ska hela familjen på Linus minisim, så himla mysigt... denna helg kommer nog gå i mysbuslekens tecken eftersom det är sista helgen innan verkligheten kommer igång igen :)
På måndag sätter Linus inskolning på dagis igång och jag börjar jobba lite smått. Ska bli skönt att börja jobba samtidigt som jag har ångest. Men det kommer bli bra, Linus kommer tycka dagis är superskoj det är jag säker på!

Det är SVINKALLT på jobbet med, sitter med stor dunjacka o halsduk på mig innomhus och fingrarna fryser till is. BUUUUURRRRRRRRRRRRRRRR, undra vad problemet med att ha på värme även på helgerna är för "kära" fastighetsägaren??????

Nu måste jag upp o gå lite innan jag fryser till is.

Bye bye <3


Kan själv :)

Det tar sig :) Nu är det nästan bara äta själv som gäller här hemma och riktigt duktig är han tycker jag, men jag brukar smita i mellan med en sked då och då.



Rubriklös

Imorse vaknade jag med ett ryck när Jens låg kvar i sängen, trodde han hade försovit sig till jobbet... men det visade sig att han (och nästan alla andra på denna jord) var lediga. Haha. Ja, jag är mammaledig och hjärnan går på lågvarv då... en härlig överaskning blev det iaf. Idag är humöret på topp till skillnad från igår :) Det är väl så det är att vara tjej/kvinna :)

Har inget mer att tillägga för tillfället.
Ska fortsätta slappa på soffan med min andra hälft och sen blir de spikmattan för mitt huvud hålller på att sprängas.

Bye Bye fore now

Droppen

Har nyss haft psykbryt här hemma, ibland blir bägarn full och det rinner över.

Skulle vi ha råd så skulle JAG LÄTT anlita en städerska - jag vet att inte vi inte bor speciellt stort och jag vet att det är så att ha barn men fy satan vad jag skulle vilja ha en städerska.

Jag har iaf luftat ventilen nu så just nu känns det ok.. även fast fortfarande känner mig lite irriterad.


Kanske skulle dra o träna o få ur mig lite agressioner? :)

Hoppas ni har en bättre kväll!




Nytt "liv"

Vi är så himla dåliga på att planera vad vi ska äta och det är så himla jobbigt att varje dag ställa frågan "vad ska vi äta" och få svaret "jag vet inte" :) Haha, så nu tänker jag försöka bli bättre på detta. Har blivit inspirerad av Jessica & Jenny som skriver ut deras matsedlar på bloggen. TACK tjejer, det är super när man har idetorka :)



MATSEDEL v.2

Måndag: Lax i ugn, potatis o hollandesås
Tisdag: Falukorv i ugn o potatismos
Onsdag: Kyckling med röd curry, ris/nudlar
Torsdag: Linssoppa med vitlöksbröd
Fredag: Tacos
Lördag: Broccoli/kalkonpaj
Söndag: Överbliven mat från veckan



Gott nytt 2010

Nytt År, Nya förutsättningar :)

Ser fram emot vad 2010 har att erbjuda.

Många bebisar kommer födas, vår lilla prins kommer börja dagis, jag kommer börja jobba, J och jag firar 5 år med en lovetrip till Malta, sen kommer vi vara lediga ihop hela familjen stor del av sommaren, Gotland kommer besökas, en 20-årsdag, en 50-årsdag och två 30-årsdagar kommer firas.... Ja detta är bara lite av vad som kommer hända detta år.

2010 känns som ett riktigt bra år även fast jag startar året med att lika deckad med halsont, frossa och ont i kroppen. Kanske är det straffet för att jag nästan aldrig är sjuk och inte har tagit svinsprutan än?

Tur att Linus har världens bästa pappa som tar hand om honom när jag ligger deckad.
Älskar ER mina prinsar <3


Jul och Linus födelsedag
blev jättelyckat, fick hur mycket klappar och presenter som helst - men det är väl så det ska vara när man är liten va? :)
TACK snälla för alla saker och för att ni ville komma och fira med oss <3
Orkar inte lägga upp kort idag, men det kommer vart efter.


RSS 2.0