Förlossningssamtal

Imorse var jag och Jens på barnmorskemottagningen för att träffa en förlossningsläkare.
Eftersom förlossningen med Linus slutade i akut snitt så ville min BM att vi skulle träffa en läkare inför förlossningen med mini.
Läkaren gick igenom Linus förlossning igen (snacka om känslosamt och få höra allt igen) och berättade hur/var/varför och sedan lyssnade hon på oss och våra tanka/funderingar och önskemål.
Det kändes riktigt bra när vi gick där ifrån. Läkaren vi träffade var riktigt bra och tog sig tid och lyssnade och förklarade. När hon kände på magen så låg mini på tvären, precis som Linus.. men jag känner att den rör sig väldigt mycket där inne fortfarande så imorgon när vi ska till BM på rutinbesök så kommer den säkert (läs förhoppningsvis) ligga i nåt annat läge. Den har några veckor kvar på sig att lägga sig i "slutposition" så jag hoppas verkligen denna lilla sötnöt vill samarbeta <3




Sötaste ...

... Finaste, charmigaste lilla hjärtat ♥ ♥

Imorgon är det provtagning, ringde upp till barn förrut för o höra vilka prover som skulle tas och om det var något speciellt vi skulle tänka på eftersom läkaren vi var hos mest flummade runt, nämde ämnesomsättning och gluten.... men det visade sig vara en hel drös med prover så flera rör med blod ska tappas från mitt lilla hjärta och så ska även urinprov lämnas.
Tur vi ringde upp, för hon vi fick prata med sa att urinprovet kan lämnas redan idag om man köper en såndär steril kopp på apoteket o ställer in i kylen över natten. Kan vara lite svårt att pinka på beställning när man är 3 år + att vi skall sätta emblaplåster hemma.. men det tänkte jag redan att vi skulle göra - men om man inte varit med om det innan så har man ju ingen aning om sånt. Åhh jag blir så trött på läkare som inte kan kommunicera.

Håll en tumme för oss imorn bitti. Det är nog mest jag som är nojig, Linus brukar vara hur duktig som helst.
Har lovat honom en god fika efteråt ♥


Linus fick smaka min milkshake härom dagen, han fick värsta mustaschen och ville att jag skulle ta kort :)





UPPDATERING:
Provtagningen gick bra, Linus var hur duktig som helst. Sa inte ett ljud, undrade mest bara vad de gjorde när det åkte ut blod i den lilla slangen o ner i rören.. 4 eller 5 rör fyllde de :-/
Är såååå stolt över honom <3 <3


Matsedel v.48

Måndag: Korvstroganoff och ris
Tisdag: Stekt fisk och potatismos
Onsdag: Kalkon/broccolipaj (blev ej av i förra veckan)
Torsdag: Köttfärslimpa sås och potatis
Fredag: Tacos (Jens Julfest m jobbet)
Lördag: Jag på julbord
Söndag: Köttgryta

Köpte för ett tag sen en filt till mini so...

100media_imag053 (MMS)

Köpte för ett tag sen en filt till mini som får följa med till BB. Gillar den massor! Nu är det natti natti. Imorn ska Linus på barnkalas hos grannen Ellen, sen ska han sova hos mormor&morfar. Jens o jag ska fara runt o kolla Julklappar, babyskydd o lite annat smått o gott.. ha en mysig hemmakväll o sova tills vi vaknar på söndag. Lovley!


Tävling

Är med och tävlar om en superbra grej. Nämligen en bebisbok på nätet.
Ni vet en sådan som man fyller i om vikt/längd, utveckling mm i fast på nätet.
Och efter första året har man möjlighet att få den utskriven i ett fint bokformat.

Tävlar hos denna tjej.
Kika in och kolla!

Fint

Hittade detta fina ordspråk på en blogg jag läser.
Tänk om man alltid hade det här i bakhuvudet!



v.32

Min graviditet - BF Mån 23 jan 2012

Din graviditet startade Tis 19 apr 2011.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 3 maj 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 219 av 280. (78,2%).

 
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 1 full dag (v31+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 23 jan 2012
Du har 61 dagar kvar till beräknad förlossning.



Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

-----------------------------------------------------------------

Jag mår fin fint, lite små känningar till o från i rygg/becken.. men inget jag egentligen ska klaga på för det finns dem som har det mycket värre.
Har även haft lite värk i ljumskarna i 2 dagar nu. Hoppas det betyder att mini har vänt sig och tänker stanna så. Återstår o se i nästa vecka då nästa BM-besök är.

Nästa vecka är det även tid för ett besök tillsammans med en förlossningsläkare för att gå igenom och "planera" lite inför vad som komma skall.. mest för att det blev som det blev med Linus. Känns bra att min barnmorska engagerar sig i oss och vår situation.

2011-11-21 Återbesök

Idag var det dags för återbesök med Linus och hans astma.

Besöket började med vägning och mätning. Som vi trodde så har det inte hänt mycket på den fronten, varken på vikt eller längd.
Varken jag eller Jens är ju speciellt långa så någon basketspelare kommer han inte bli, men vi börjar bli lite oroliga över att alla mediciner han fått/får hämmar växtkurvan. För just nu så planar den åt fel håll :-/
89 cm lång och 11,4 kg tung vid 3 års ålder.

Han äter som en vuxen karl, men går inte upp i vikt som han ska.
Visserligen är Linus väldigt aktiv och har alltid varit men det borde ändå peka uppåt på vågen!

Så, nu ska de kolla ämnesomsättning, gluten och lite andra tester för att utesluta att det beror på något av det.
Känns jätteskönt, samtidigt som det är ytterligare ett orosmoment!

Ang astman så tyckte läkaren att Linus går på en rätt hög medicinering, men konstaterade att han förmodligen behöver det eftersom han återfår symtom så fort vi går ner i "dos" Så vi kör på såhär nu under hösten/vintern och sedan får vi utvärdera läget framåt våren! Det är ju framåt våren vi fått läggas in de senaste 2 åren för att hans kropp inte orkar mer.
Både Jens och jag bävar inför det, håller såklart tummar och tår för att det inte kommer bli så denna vår eftersom vi då även kommer ha en ny liten familjemedlem att lära känna ♥



Matsedel v.47

Måndag: Stuvade makaroner och stekt falukorv
Tisdag: kalkon/broccolipaj, sallad
Onsdag: Fransk fisksoppa
Torsdag: Spagetti & köttfärssås
Fredag: Viltgryta på kyckling
Lördag: Barnfria (ev restaurangbesök)
Söndag: Bortbjudna på 75-årskalas


2011-11-20








2011-11-17

Snart är det Lucia, lite knappt en månad kvar bara.
Tiden bara springer iväg.

Förra årets lilla pepparkaksgubbe <3

Jens har investerat i en ny pryl som han t...

100media_imag055 (MMS)

Jens har investerat i en ny pryl som han tyckte Linus behövde (läs han själv) nämligen en radiostyrd bil. Det byggs hopp och körs rally i hela huset. Undra vem som är mest nöjd med inköpet :) (kort taget med mob därav dålig kvalité)


Veckomatsedel v.46

Måndag: Köttfärslimpa, sås och potatis
Tisdag:  Lax med tagliatelle och citron
Onsdag: Lasagne
Torsdag: Kokt falukorv med pepparrotsås och potatis
Fredag: Varm smörgåstårta
Lördag: Bortbjudna på 30årsfest
Söndag: Tagliatelle med kalv och svamp

111110 - 21.55


Uppdatering! Lyckades till slut köpa det f...

100media_imag054 (MMS)

Uppdatering! Lyckades till slut köpa det första plagget till mini på lunchrasten idag.. kanske för att jag varit o klämt på det hundra gånger och idag fanns det bara denna kvar, en liten onepiece :) Har även köpt en gosig filt sen innan..


BM + ilandsproblem :)

Jag har värsta ilandsproblemet.
Jag tar mig inte för och köpa något i klädväg till mini... har nån "tvångstanke" att jag "måste" veta vem som gömmer sig där inne innan jag kommer köpa något. Har hur många gånger som helst stått och hållt i plagg för att sedan hänga tillbaka dem. Helkonstigt.
Måste gå igenom Linus första kläder snart så jag ser vad som finns..

Var hos BM imorse, alla värden är tipptopp och magen den växer som den ska.
Vikten ligger på + 6 kg än så länge, något kilo mindre än med Linus vid den här veckan (v.30).. Hjärtljuden likaså, något lägre - minis hjärta "galoperar" runt 140 medans Linus låg runt 150-160.
En livlig liten krabat där inne, med BM sa att det förmodligen beror på att den har mer plats denna gång. Vi kan ju alltid hoppas på det :) Vi har nämligen "beställt" en lugn och nöjd bebis denna gång. Hihi.

Nu back to work..

Matsedel v.45


Månd: Köttgryta med skogssvampspanna och ris (blev aldrig av i söndags)
Tisd: Fiskgryta med kräftstjärtar
Onsd: Pastagratäng med kassler
Torsd: Pannkakor / Grönsakssoppa
Fred: Kycklinggratäng
Lörd: Hemmagjorda hamburgare
Sönd: rester?

Kärlek

Jag har tänkt på en sak, under småbarnperioden så lägger man hela sitt hjärta och energi på sina älskade små barn .. man glömmer lätt bort vem man själv är och förhållandet och kärleken till den andra föräldern kommer till ett nytt stadie.

En del säger, "klarar ett förhållande att skaffa barn .. klarar man det mesta tillsammans" och jag tror det stämmer. För den största prövningen är nog att skaffa barn..

Hittade ett jättefint ordspråk som tyckte var så himla fint och tycker det stämmer jättebra!

Det är kämpigt ibland, men jag tror det är viktigt att komma ihåg att "vår" tid kommer igen senare i livet.. då barnen har växt upp och klarar sig själva på ett annat sätt.




Kvällsjobb och matsedel v.44

Kvällsjobb för min del.
Förmiddagen hemma var inte alls rolig, en ledsen Linus från dess att han vakna (04.15) tills jag lämnade på dagis. Ville INTE gå till dagis, ville att jag skulle vara hemma med honom.
Usch vad mammahjärtat gör ont i sånna lägen. Jag bröt ihop lite när jag lämnat... :-/

Linus är hostig igen, hoppades ett tag att det bara var "vanlig" hosta.. men i måndags morse var den kruppliknande men som tur var gick det över... men nu ikväll så tyckte Jens att han hörde lite astmasymtom igen.. så from igår kör vi på full medicinering vilket betyder 3 "puffar" morgon och 3 på kvällen.
Ingen feber än så länge vilket är skönt för det gör astman mkt värre.
Imorgon ställer världens bästa farmor och mormor/morfar upp och delar på dagen så Linus kan vara hemma från dagis och kurera sig. Jag är såååå tacksam för att vi har nära o kära som alltid ställer upp! Ovärdeligt, big time!

Nog om det
-----------------------

Gjorde en matsedel för veckan igår, kändes bra! ... men det brukar inte hålla i sig så länge för man tappar liksom inspirationen till vad man ska laga till slut.

Måndag: Raggmunk, bacon och lingonsylt
Tisdag: Potatismos med falukorv i ugn
Onsdag: Spagetti och köttfärssås
Torsdag: Fransk laxlåda
Fredag: Fläskfilé med ugnstekta Potatis/rotfrukter
Lördag: bortbjudna
Söndag: Köttgryta med ris


Kom gärna med förslag på maträtter till nästa vecka :)

RSS 2.0