Matsedel v.9

Måndag: Falukorv i ugn med potatismos
Tisdag: Pastagratäng med kassler
Onsdag: Pasta med pastasås
Torsdag: Fransk laxlåda
Fredag: Spenat/fetaostpaj
Lördag:
Söndag:

Sötisen har missat poängen med sackosäcken...

100media_imag078 (MMS)

Sötisen har missat poängen med sackosäcken :) <3


Glada Agnes <3

100media_imag078 (MMS)

Glada Agnes <3


Linus

Sen en tid tillbaka har dagislämningarna varit jättejobbiga, en Linus som skriker panikslagen att "nej mamma gå inte, lämna mig inte. Jag vill vara med dig"
Mitt mammahjärta gör sååå ont.
Vi pratar mkt om det före och efter dagis, att jag inte lämnar honom utan att jag kommer och hämtar honom sen.
Igår sa han, min finaste prins " manma, jag lovar att inte bli ledsen imorgon" och det blev han inte heller. Gick som en dans och jag blir såååå glad o lättad i mammahjärtat!


Älskar dig min fina "lilla" stora prins ♥ ♥ ♥


I fredags var vi på flygvapenmuseet i Link...

100media_imag076 (MMS)

I fredags var vi på flygvapenmuseet i Link. Det var jättespännande och kul tyckte Linus. Han sprang mellan alla flygplan och våningar, provkörde flygplan och simulatorer tillsammans med pappa. Jens var nog den som tyckte det var mest intressant. Han ska åka dit själv nån gång, utan barn så han får gå i lugn och ro o läsa. Hihi. En väldigt mysig utflykt var det iaf.


Lika som bär

Kan ni gissa vem som är vem? :)
 


♥ LOVE ♥Matsedel v. 8

Måndag: Tacos (enl Linus önskemål)
Tisdag: Stekt fisk, potatis o kall sås
Onsdag: Ugnspannkaka
Torsdag: Lasagne
Fredag: Rester (Jens borta med jobbet över natten, Linus sover hos mormor/morfar)
Lördag: Hemmagjorda hamburgare
Söndag: rester

Bloggbrist

Ledsen för att det är väldigt glest mellan inläggen nu, MEN all tid går till att ta hand om mina små älsklingar.
Omställningen från 1- 2 barn är har väl inte varit så stor (än så länge) Agnes tar än så länge inte så mkt plats och Linus var ju redan innan Agnes kom inne i sin 3-årstrots o är väldigt krävande. Jag är rätt glad över att vi redan innan har fått tampas med denna trots för hade den kommit nu hade det blivit riktigt jobbigt. Nu är vi "vana".. även om det tar GRYMT mkt ork och energi.
Det enda som vi märker är grym skillnad är TIDEN, som längre inte finns.
Ska försöka blogga så mkt som hinns.
När båda barnen somnat så går jag och lägger mig för att samla så mkt kraft och ork jag kan.


Agnes sover för det mesta bra om nätterna (vaknar 02 och 05-06 för mat) har dock en gnäll/mat/oroligperiod mellan 18-21-22 typ så då är det bära/mata/vara nära som gäller. Dagtid sover hon mestadels, sover bäst om vi är iväg med vagn eller bil.

Linus är världens snällaste o bästa storebror - även om han är trotsig o bångstyrig mot oss så är han än så länge hur gullig o snäll som helst mot Agnes. Vill gärna klappa, krama, hålla o pussa på henne. Håller stenkoll på vart hon är. Hjälper gärna till med blöjbyte o klädpåtagning. Underbart att se vad snabbt de anpassar sig.Ska försöka lägga in lite nya bilder vart efter.


Förlossningsberättelse Agnes

Här kommer en förlossningsberättelse med både egna ord/tankar och text från journalen.


Tisdag 31/1, v.41+0 kl 13.00 har vi tid för en bedömning uppe på perinatalavd på VIN.
Jag hade laddad järnet för att be dem sätta igång mig snarast, 1 vecka över tiden och orolig o trött på situationen. När vi väl får komma in och träffa (en helt underbar) läkare som förklarar att det inte finns något att göra, både jag och barnet mår bra och det absolut bästa är att det sätter igång av sig själv så inser jag ju att det är SJÄLVKLART att det är så det är och måste bli.
Jag bad iaf om en "hinnsvepning" och det gick hon med på. Tyvärr var livmodertappen jätteomogen och jag var kanske öppen 1 cm, uppgivna och besvikna skjutsade Jens hem mig o han åkte tillbaka till jobbet. Jag längtade efter att gå o lägga mig o vila en stund. Linus var fortfarande hos mamma.

När jag kom hem (kl var typ 15 nu) la jag mig direkt på soffan och skulle vila, helt plötsligt så känns det som jag kissar på mig.. jag går upp på toan och kissar och tar på mig ett trosskydd går tillbaka till soffan och lägger mig, när jag legat ett tag så känns det som jag kissar på mig igen och då börjar jag ana att det är vattnet som gått..  kollar trosskyddet och då är det lite ljusrosa, i samma veva kommer väldigt starka och onda värkar. Jag ringer Jens som är påväg hem med Linus och säger att han får vända o åka tillbaka med Linus till mamma eftersom vattnet har gått och jag har intensiva o väldigt onda värkar.
Ringer mamma och meddelar läget o sen ringer jag förlossningen och de ber oss komma upp.

Kl 17.30 skrivs vi in på förlossningen, CTG-kurva och undersökning görs. Inget har hänt, öppen ca 1 cm men eftersom mina värkar är så intensiva och onda så får vi stanna kvar.
De har fullt på förlossningen och efter oss blir folk hänvisade till Link. Jag har sååå ont att jag helt ärligt tror att jag kommer dö, det händer inte mkt till en början och det känns hopplöst.

Kl: 21.45 ny undersökning görs och nu är jag öppen 4 cm.
De har så mkt att göra så smärtlindring dröjer ända till 22.30 då får jag prova lustgasen, men den åkte ganska fort då den inte hjälper o jag får panik av att ha masken tryckt mot ansiktet. Skriker efter EDA. Försöker andas så gott det går, men smärtan tar över och panikkänslan utbryter då o då.

Kl: 23.40 kommer äntligen narkosläkarn och lägger EDAN, vilken känsla. Dock inte så långvarig, kl. 00.45 är jag helt öppen och den grymma smärtan är tillbaka. Jag skriker efter påfyllning på EDAN men eftersom den bara hjälper under öppningsfasen så blir det inget. Jag har såå ont, paniiik.

Kl. 03 BM föreslår sterila kvaddar, som gör grymt ont men hjälper inte ett skit mot smärtan.  

Kl. 03.25 - Mina värkar har glesat ut och jag har varit fullt öppen i nästan 2 h, får värkstimulerande dropp för att få lite mer tryck i värkarna. Jag vet att jag skriker att jag kommer dö flera gånger om.
Händer inte så mkt, jag börjar bli trött.

Kl. 04.12 - Känner ett ändrat tryck nedåt vid värkarna, krystvärkar.

Kl. 04.16 Bättre värkarbete, provkrystat ett par gånger, huvud kommer fram något dock ej ner till bäckenbotten. Jag får ställa mig i knästående läge i sängen, lutar mig mot huvudändan.

Kl. 04.20 - Bebis hjärtljud går ner under värkarna. De tar ett laktat (ett prov från bebis huvud som visar hur barnet mår) Laktat förhöjt och de beslutar för att hjälpa till med sugklocka.

Kl. 04.40 sätts sugklockan, jag krystar som en bäng och skriker mellan värkarna att jag inte orkar mer o att de får göra kejsarsnitt :) 4 gånger får läkaren dra, 3e gången släpper sugklockan och jag får panik o tror att bebis åker "upp" igen o att jag ska få börja om... 4e draget kommer huvudet ut, VILKEN lättnad.
 

120201 Kl. 04.48 "glider" resten ut och en skrikande bebis med världens mörkaste kaluffs läggs på mitt bröst.

Känslan går inte beskriva, jag gjorde det! Efter mycket oro på slutet med 2 läkare och 3 BM på rummet så har vi nu en helt frisk och skrikande bebis.... EN PRINSESSA som blir förstfödd 1/2 i norrk.
Inte ett märke efter sugklockan hade hon och jag fick bara sys med ett par stygn.

Lyckan är total. Både jag och Jens gråter av både lättnad och lycka.VÄLKOMMEN ÄLSKADE FINA AGNES
Nu är jag här, jag heter Agnes och kom til...

downloads_img_30 (MMS)

Nu är jag här, jag heter Agnes och kom till världen imorse 120201 kl 04.48. Jag är världens finaste och helt perfekt (såklart) Alla mår bra <3


RSS 2.0