Torka??

My godness, sitter och tittar på "den rätta för Rosing" - jag skäms ihjäl. Undrar mest vad som är hennes problem?


Idag har jag fått en mycket välbehövlig massage av Elin som är utbildad massör. AJ vad ont de gjorde.

Har faktiskt inget vettigt att blogga om så jag låter bli.

Förresten, idag kom min klänning som jag ska ha på Mickis bröllop i brevlådan. Den var hur fin som helst. Wohoo!!
Blir ingen bild, får bli efter den är använd :) Hihi.


Goodbye


 



Ännu en vändning...

Linus vände sig precis för första gången från rygg till mage, med lite vilja går allt :)

Nu ska vi nog ta en långpromme i solen, niiiiice.

Bye so long


Världens sötaste



Myskväll

Vi är hemma hos mamma och myser, har ätit god mat och en MASSA godis.

Matilda håller på med min design, den är i stort sett klar bara lite småpill kvar. TACK, honey för hjälpen

Vi har tittat på en massa gamla kort här hemma och hittade ett kort på mig när jag var liten. Tyckte vi var lite lika. Har försökt ta kort på kortet för att visa er men det gick sådär. Lägger upp det iaf, man kanske ser lite. Kommentera gärna vad ni tycker :)

Jag


Linus


Deklaration

Läste på Carolines blogg att deklarationen är påväg ut och jag nyfiken som jag är gick fort in på skatteverkets hemsida och tjuvkikade på min och det blev en mycket glad överaskning kan jag lova. Kommer få tillbaka en bra bit över 10000 kr :) WOOHOOOO säger jag bara, idag är en bra dag! Haha.

Senare ska vi träffa Elin på stadens torg och gator, det var ett tag sen vi träffades för dom har varit på solsemster så de ska bli mysigt o träffas igen :)

Puss å heeeej, leverpastej



Konstaterande

Jajemen, konstaterade nyss att Mr Linus Engström vände sig från mage till rygg.
Oj vilken stolt mamma, åter igen :)

På fredag blir han 3 månader, oj va tiden går fort...


Nu ska vi leka vidare..
tjippoheej


Helgen

Igår fick Limpan sina 2 första vaccinationer, de var två bvctanter som tog en spruta i varje lår samtidigt. L hann knappt märka att de gjorde ont, blev lite ledsen men de gick över på nån sekund. Sååå duktig, åter igen en mycket stolt mamma som gick där i från. Nu väger Lilleman 5480 g och är 57,5 cm lång... han står still lite på längden, men varken jag eller Jens är ju speciellt långa.


Helgen som var bjöd på trädgårdsarbete och kalas.
Här kommer lite bilder från helgen.



Morfar och pappa Jens klipper vårt äppleträd




Vårblommor i trädgården


Limpan var också med


sen blir man tröttis


Snabbare än blixten

Shit va veckorna bara springer iväg, nu är det fredag IGEN. Skönt!

Veckan som gått har varit rätt lugn, började med att jag kände mig hängig och slutar med att Limpan har feber - dock inte mycket så vi får hoppas på att det är snabbt övergående.

I onsdags var det dags för syjunta med girlsen, alltid lika trevligt. Nästa gång vi ses ska vi ut och äta och ta en glas vin (förhoppningsvis jag med *lycka* och igår var jag och L på Me and I-party hos Mickis, dock hittade jag ingenting som jag fastnade för tyvärr så det blev ingen shopping¨.

Imorgon förmiddag kommer Linus mormor och morfar och hjälper oss att beskära vårt äppelträd - Guld värt då vi inte är så haj på sånt där än så länge :) På eftermiddagen blir det kalas då Linus farfar har fyllt år och Farbror Dan fyller år i veckan som kommer..

Madde och Edwin var här och tog en snabbfika förrut, hon ringde när jag stog och vispade ihop en kladdkaka, snacka om timing :) Edwin är så underbart söt, snickelisnackar hela tiden och allra mest med Linus :) De kommer bli bra polers sen framöver tror jag även fast de skiljer nästan exakt 2 år imellan dem.

Kvällen som som är "helig" tillsammans med alla andra fredgar kommer (som alla andra fredagar) spenderas i soffan men min underbara lilla familj och semifinalen i Lets Dance. Vi ska laga lax och rotfrukter i ugn, muuums.

Trevlig Helg underbaringar.

Puss i påsk


SötEdwin



Här snackas det med Lilleman


Världens sötaste brorsdotter Emma har också varit på besök


Stolt mormor/farmor med sina två barnbarn



Gott o ha saker i munnen nu för tiden



Igen..

Fick just ett paket i brevlådan, det var ett nytt aminingslinne från ecoloco Bara ekologiska barnkläder. Kolla in hemsidan vettja!
Är så trött på H&Ms som blir urtvättade och inte alls speciellt snygga på direkten - lite fin vill man ju känna sig iaf. Kostar någon hundralapp mer än H&M men det är det värt.
Detta ser ut som ett vanligt bas linne men är ett amningslinne. Funkar super under alla klädersplagg. Jättebra verkligen. Helnöjd och bra service också.


Lycka

Jahopp, då är det redan onsdag och det betyder Syjunta för hela slanten :) Men först ska jag avnjuta en god lunch tillsammans med min vän Madde. Linus sover i sin säng just nu, och vet ni vad han har sovit sjuuukt bra inatt *peppar peppar* Jag känner mig utvilad för första gången på måååånga månader... och så skiner solen och himlen är blå och jag har fördelen att vara hemma och njuta av detta väder - har suttit på baksidan i min solstol månd o tisd medans Limpan sovit i vagnen. *lycka* Har känt mig lite hängig månd, tisd men idag känner jag mig som sagt på topp :)
Woohooooooooooooo.


Igår kväll kom Elin och Vasse hem från solen och värmen, ska bli kul o träffa dem snart.



Semester

Nu är jag glad, Linus somnade själv i sin egen säng... så himla duktig.

Just de, har glömt berätta att min kära vän Matilda som jobbar på tv4 med detta ska göra min nya bloggdesign. Spännande :)



Ikväll kommer våra vänner Elin & Vasse hem från sin semester i Dominikanska Republiken, det är nästan så jag inte vill träffa dem - de är ju helt klart negrer. Närå, det ska bli jättekul o träffa dem igen. Välkomna hem, vänner!!

När jag ändå har ämnet semester uppe, vad ska ni göra i sommar? 

Vi kommer att spendera några veckor i huset på Gotland och även ett par veckor här hemma, tänk att Limpan blir ½ år i sommar - skrutten, undra om han kommer krypa och sitta? Så himla spännande. Hoppas på en underbar svensk sommar.

Min vän Mickis ska ju gifta sig 30/5, detta kommer nog blir årets händelse och självklart Linus alla framsteg :)


Här är huset på Gotland



Utsikt från en sandhög precis vid huset





Besökare

Min frissa Jessica undrar hur många besökare jag har per dag.

Här kommer svaret: Jag har mellan 50-60 unika besökare per dag, jag vet en hel del som läser min blogg men lååångt ifrån alla och det verkar som om dem vill förbli hemliga :), för när jag tog upp detta förra gången så kom det kanske max 8 kommentarer om vem som läser min blogg. Tråkigt, men jag läser iofs bloggar utan att ge mig till känna också så jag ska väl bara vara tyst :) Hihi.

Idag vakna jag med ont i halsen, en igentäppt borre och jordens huvudvärk, inget kul alls. Idag blir en "hemmadag", annars bjuder veckan på syjunta och "me and I-party" bla.


"Soooolen lyser, himlen är blå - åhh va skönt att leva då"  - Våååååren du är sååå välkommen!!!!!



 


GRATTIS

Nu åker vi snart till Småland och farmor & farfar, men först vill jag passa på och gratta min underbara vän Madde som fyller 27 år idag!
GRATTIS GRATTIS GRATTIS, hoppas du får en underbar dag, ses imorgon. *kramas*

Tjiing


Helg

Alldeles strax ska jag väcka lilleman och sen ska vi ge oss iväg för att hämta Maria, vi ska strosa runt på Maxi idag. Myys.

Alltid lika underbart med fredag och helg, denna helg kommer bla innehålla besök hos min farmor & farfar i Småland och fika hos min kära vän Madde som fyller år imorgon (14/3)

Hörs senare
Pöss


Öppna Förskolan

Idag har jag och Limpan vart på Öpnna förskolan (Fenix) tillsammans med Mickis och Stella.
Det var supermysig personal och väldigt trevliga mammor och barn, Linus är nog lite för liten ännu men kul för mig och inte annat att träffa lite andra mammor i väntan på att Limpis växer till sig lite.
Idag sjöng vi, det var riktigt kul och Linus verkade gilla sången. Han satt blixtstilla hos mig och tittade och lyssnade.
Dit kommer vi gå fler gånger, thats for sure.

Efter öppna, gick jag och Mickis vidare - ner mot stan och fixade lite "to doos" och sen gick vi och lunchade på Pappa Grappa och sen en låååångpromme med sovande barn :) En helt underbar dag med andra ord.

Imorgon ska vi träffa Maria igen, vi har en date på Maxi.
Så himla skönt med helg.

Pössssss


Onsdag

Igår var en supermysig dag, åt lunch och fikade med Mickis och Stella.. blev även en sväng i butikerna :)
Mickis hittade en efterlängtad bikini och jag köpte ett par söta små skor till Limpan.

 


Jag köpte även en vit kofta för 29.90 på H&M, den skulle egentligen kosta 149 kr, men var tydligen felmärkt och kassörskan märkte ingenting.. så Tack för de :) Hihi.
Igår noterade vi även att L snart vänder sig från rygg till mage, bara en liten arm i vägen :) Söööötast.


Idag är vi bara hemma och myser Limpan och jag.. Imorn ska vi till Öppna förskolan med Mickis och Stella, spännande.

Nej, nu ska jag ta hand om min trötta lillprins. Dags för en liten powernap tror jag.

Hej svejs

Wohoo, igen :)

Lilleman sover förmiddag i sin EGEN säng, det var inte igår han kunde koppla av så pass. Stolt mamma som skriver :)

Nu ska jag försöka hinna med och göra iordning mig lite inför lunchdaten :)

Puss å heeej


Wohoo

Välkommen till Världen lilla Magda, och stort Grattis till våra vänner Anders och Ida som fick sin andra lilla prinsessa igår kväll.


Idag blir det lunchdate med Mickis och Stella. Nice!

Vi var och solade igår kväll, både Jens och jag ser ut som kräftor i ansiktet. Hahaha.

Godbye


Glad!

5140 g och 57 cm lång, han börjar bli tung och bära omkring på. Tack och lov för babybjörnselen :)

Nästa besök är det dags  för vaccination * 2, undra hur det ska gå. Stackars små. Men kanske äe det mest jag som tycker det är jobbigt. Hah.

Har precis kommit in från en långpromme i solen som kikade fram, jag hade varken mössa el vantar på mig. Underbart. L sover fortfarande i vagnen och ja har ätit plättar. Nu ska ja med försöka passa på o sussa en stund.

Imorn ska jag träffa Mickis o Stella.

Puss
Påsen


Håller på och tränar inför vändning från mage till rygg :)

Ikeabesök

Jajemen, lyckades övertala min andra hälft till att åka till Ikea igår... Jag var såå uttråkad så det var kul med en liten utflykt tillsammans med Jens, Linus och Mammi/mormor.

Det blev som alltid lite smått och gott som fick följa med hem, inte allt för mycket men kalaset slutade ändå på 800 kr.


Inatt har varit en vaken och ledsen natt, L har troligen haft ont i magen. Stackars liten, och som förälder känner man sig så himla hjälplös. Nu sover han i vår säng och snart måste jag väcka honom för vi ska iväg till Bvc.
Tror L är en magkille, alltså att han sover bättre på mage - dock ska de ju inte ligga på mage när de är såhär små enligt forskare. Hmm, han ligger iaf och sover kortare stunder på mage.
Vi har även en kille som suger på tummen, precis som sin mamma när hon var liten - han är sååå söööt.
Se själva :)




Inte varje dag..

...mannen min kommer hem med blommor, detta hände iaf idag... och som alltid blir man ju riktigt överaskad och väldigt glad :)
TACK underbara bästa du *puss*

Ikväll blir det tacos och ännu en kväll med familjemys.. me like.




Lördag

Idag kan man säga att jag fick en rejäääl sovmorgon, Limpan vaknade vid 7 och ville ha mat - efter de tog Jens med honom upp och jag fick sova vidare och gissa om jag sov. Hahaha, vaknade andra gången vid 10.30 av att Limpan ville ha mat igen. Underbart, tack söta Daddy för de. *puss*

Nu sitter jag här i soffan, Jens är iväg och handlar lister till Linus rum och Linus själv sover som en stock.
Det ska alltså sättas taklister, golvlister och fönsterlister och sen ska vi sätta upp en rullgardin och fixa lite annat smått och gott i hans rum. Jag har hittat lite inredning till rummet med, men det blir att fixa till senare.
Annars händer inte så mycket.. skönt faktiskt.

Min kära vän Maria var här igår en sväng, mycket trevligt. Fick reda på en kul sak (Grattis igen) och så fick vi en jättesöt liten vår/sommarjacka till L av henne.

På återseende.

Pösss



Resultat

Läkarbesöket gick bra, Linus var sååå himla duktig. Trodde han skulle ha jättesvårt att ligga still och att det skulle bli mycket gråt, men icke. Vi är sååå stolta över dig Lilleman och även sköterskorna var imponerade över att det inte var gråt i rummet när de kom in.

Hålet och flödet mellan kamrarna är tyvärr kvar, men det täcks delvis av en klaff vilket är mycklet positivt och kan leda till att det täcks helt framöver. *håll tummen* De hittade även ett annat hål som i stort sett alla barn föds med men som ska "sluta" sig själv efter någon månad, det hålet var inte stort men de måste också hållas under uppsikt. Det blir alltså återbesök inom en snar framtid och så väntar vi på samtal från Linus läkare när han har kollat ultraljudsbilderna.

Vi tog bilder när de gjorde EKG, tyvärr så är det kolsvart inne i rummet när de gör ultraljud och vi tog med mobilen så det blir inga bra bilder. Ska försöka komma ihåg vanliga kameran nästa gång.


Här ligger vår prins och är sååå duktig.



Shopping

Tror ni att jag är galen i randigt?

Shoppade loss förra veckan, jag är trött på kläderna i strl 56, (och han börjar faktiskt växa ur dem med :) Mouahaha.




De här fina kläderna fick vi av moster Cilla, sååå himla coool - tänkte att han kanske kan ha de på dopet :)
TACK!



Vi har även haft smålandsbesök, Jens farbror med familj var och hälsade på i helgen som var, och av dem fick vi denna fina dress och lite annat smått och gott. TACK!


Jens farbror Krister och kusinen Alice



Och den största händelsen har väl ändå varit att vi haft besök från Japan, Jens lillebror har varit i Japan och pluggat i ca 1 ½ år och träffade såklart en tjej när borta. Så nu har hon vart på Sverigebesök, hon var supergullig och heter Asami.
Hon hade med sig presenter till oss från Japan bla denna söta dress (se nedan)
Tack så mycket,

arigato Asami


Här är Asami med Limpan


Och Jens lillebror Dan


Vår- kom

Åhhh vad jag vill ha vår nu, tänk när man inte behöver ha jacka på sig och inte behöver pälsa på L hundra kilo kläder bara för att man ska ta en mysig promenad.


Idag är det ultraljud på Ls hjärta som gäller, vår förhoppning är såklart att hålet har växt ihop av sig själv.
Men den stora frågan är hur vi ska få honom att ligga någorlunda stilla i 1 ½ timme??????? så som han viftar med både armar och ben nu för tiden, kan lova att han inte ligger still mer än när han sover. Haha, sweetie. Ev funkar mammas eller pappas finger att snutta på och då kanske han ligger still en stund. Ajja, den som lever får se :)

Jens ska inte tillbaka till jobbet efter läkarbesöket, så himla mysigt - undra vad vi ska hitta på. Jag har förslagit Ikea, men han är inte riktigt lika intresserad av de som jag :) haha.


Nu ska jag ta mig en dusch tror jag... fresch.
Puss å hej



Lite kul

Har lite bloggtorka och tidsbrist just nu, men är snart tillbaka!

Snodde en kul grej hos den här tjejen


Om oss



Jag och min parter:

Vad heter ni?
Åsa & Jens

Har ni några smeknamn på varandra?
Mest goding nu för tiden, med lite då o då pluttis, skruttis, prinsen....

Hur träffades ni?
På krogen faktiskt, tror det var kärlek vid första ögonkastet

Hur länge har ni varit tillsammans?
Sen Juni 2005

Är ni förlovade?
Nej

Bor ni ihop?
Ja

Har ni barn?
Ja, Linus 2 månader

Har båda körkort?
Yes

Kommer du ihåg er första kyss?
absolut <3

Vem sa "JAG ÄLSKAR DIG" först?
Det var nog Jens

Vem är äldst?
 JAG, skiljer 1år

Vilka stjärntecken är ni?
Jag är våg & Jens lejon

Vem fyller först på året?
Jens

Vem är längst?
Jens

Vem sjunger bäst?
haha, båda sjunger nog lika dåligt

Håller ni handen på stan?
Alltid

Kände ni varandra innan ni blev ihop?
Nope

Vad har ni gemensamt?
Måste nog säga humor och det sociala livet. hihi.

Blev du kär vid första ögonkastet?
Ja blev det ja!

Har ni någon speciell låt?
Lambretta - Add 9

Har ni några "frikort"?
nej

Har ni stora framtidsplaner?
Drömmar iaf :)

Har ni gråtit i varandras armar?
Jajemen, bla när Linus föddes

Har ni vart  utomlands tillsammans?
Ja, Thailand och Alperna bla

Vilket är ert bästa minne?

När Limpan föddes

Vem lagar mat bäst?
Båda två måste jag nog säga :)

Vad gör ni en vanlig vardagskväll?
Lagar mat, tar en kvällspromme med Linus o sen blir det mys i soffan

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses?
Alltid.

Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången?
Nej

Blir du lätt svartsjuk?
Inte ens lite, jag vet att han älskar mig

Ringer eller SMS.ar ni mest?
Ringer tror jag, ,men ett å annat sms går iväg med :)

Brukar någon av er prata i sömnen?
Jens både går och pratar i sömnen :)





Lycka

Nu: Långpromme i solen med min lilla älskade familj.

På återseende!!

RSS 2.0