Liveblogg

Ligger just nu i sjukhussängen och bloggar från Jens tele, han har åkt hem över natten och jag längtar redan efter honom - tur man har sin andra guldklimp här i sängen ;-) Hoppas på att få åka hem imorgon. Linus kom till världen me akut kejsarsnitt pga att han låg me ansiktet först, en sk ansiktsbjudning. Så pga av snittet blev vi kvar ytterligare en natt. Ska berätta mer när vi kommit hem o landat lite. Nu ska ja lyssna på ljudbok o hoppas på någon timmes sömn inatt, På återseende la familia

Hejsan världen!


Linus

Nu är vårt mirakel här, Linus kom till världen 27/12 kl 19.16 efter nästan 2 dygns kämpande. Vi mår bra. Återkommer med bilder osv så fort vi hämtat oss. Puss la familia

Cheers

Nu skriver jag nog det sista inlägget innan den stora dagen som är imorgon.

Tänk att imorgon kommer förhoppningsvis vår nya familjemedlem till världen, känns som jag sagt förrut - jätteoverkligt.
Vi har i alla fall myst en hel del ikväll, tagit till vara på "sista" tiden tillsammans som bara Jens och jag men även klappat på magen och pratat en massa med pyret :) Packat det sista och plockat iordning allt här hemma så man kommer hem till ett fint hem.

Nu ska vi gå och lägga oss, en låååååång dag med mycket känslor och annat väntar.

Håll tummen för oss.

Uppdateringar kommer så fort vi orkar.

Tack för allt stöd.

LOVE
Åsa & Jens


Emil

Tittar på Emil i Lönneberga, så himla bra - kommer aldrig bli för stor för Astrid Lindgrens underbara sagor..

Idag har diverse nödvändigheter uträttats, lite städning och tvättning. Hittade även min morgonrock som jag letat efter sen vi flyttade in, hade lagt den i en flyttkartong med alla spritflaskor, förmodligen för att flaskorna inte skulle gå sönder.


tjopp

Lyckat

Jualfton blev väldigt lyckad och vi hann med båda släkterna, vilket känns väldigt skönt.

Idag ska vi till mina föräldrar på middag (läs vanlig mat), gott eftersom jag rapat julmat hela natten *uuurk*
Det är gott med Julmat, men det räcker gott och väl att äta det endast på julafton.

Fick massor med fina julklappar igår, både till oss och till pyret - men vi valde att öppna Pyrets julklappar när h*n väljer att titta ut  *TACK SÅ JÄTTEMYCKET ALLIHOPA*

Nu ska jag slappa i soffan en stund.

Puss å kram


Final Call

Vi är hemma igen, efter en grundlig undersökning av både mig och bebis konstaterades att vi med gott samvete fick åka hem och fira Jul tillsammans med nära och kära - Underbart, dock så "varnade" Dr Dhani om att hans undersökning (läs grävande) mycket väl kunde göra att det kommer igång av sig själv...  Annars är vi välkomna tillbaka på Annandagen och då är det final call :)


Så håll till godo, spänningen är olidlig.

GOD JUL

Puss Påsen

Merry Christmas

Tomtegröt till frukost med peskling, of we go.


GOD JUL :)


Slö

Har haft en så himla slapp dag, först för en timme sen kom vi utanför dörren, fick för att v skulle ta en promenad i det friska vädret.

Alla klappar ligger under granen, nystädat hem, nybäddad säng - med andra ord, allt är klart och planerat in i minsta detalj :)


Nu blir det mys i soffan med Jens, godis och festis. Undra om det är något bra på tvn såhär dagen innan Julafton?

Hooo Hooo


Dan före dopparedan

Pratade precis med förlossningen för att höra om det var något speciellt vi skulle tänka på tills imorgon, när jag sa att vi fått tid för ev igångsättning imorgon så skrattade hon mest och frågade vad det var för dag vi valt (med gilmten i ögat såklart :) Hon lugnade mig faktiskt också rejält med att berätta att de oftast faktiskt INTE satte igång det hela i v.42+0 utan att man oftast (med betoning på oftast) fick gå hem ett par dagar till... så hon sa att troligen fick vi fira Jul hemma. Kändes som en sten föll från hjärtat, men samtidigt vet man ju inte - skulle inte förvåna mig ett dugg om det sätter igång av sig själv nu och att den pluppar ut på Julafton i alla fall. Haha.


Jens har formaterat om våran dator, och shiit vilken skillnad det blev - allt går som blixten till skillnad mot innan då man fick vänta 10 min på att komma in på aftonbladet.se.

Vill även passa på att Gratta min underbara vän Matilda på födelsedagen, hoppades att mini skulle bli en fin födelsedagspresent men så verkar det inte bli :) Grattis i alla fall min vän *kramas*

Nu är det lunchdax.
Puss å kraam


Gravid Ko

Just de, såhär ser det ut när en höggravid ko damsuger under soffan. Jens tyckte det var så kul så han var tvungen att ta kort. Jättekul tyckte jag *not* Men jag bjuder på den såhär i juletider :)

 

Julklappar...

Det blev en dag på stan för mig och Jens idag, shoppade de sista små klapparna och fikade med världens bästa svägerska och prinsessan Emma.

Jens är såå lycklig, han har lyckats lista ut hur man rengör fönstret till vår braskamin här hemma. Han trodde först att det var ett skämt för att det var så simpelt :) Så nu eldas det för fullt här hemma och vi ska faktiskt slå oss ner framför brasan och mysa lite... Men först hemmagjord pizza, Mums.

Puss å heej


Sloooow

Dagarna har aldrig gått så sakta som de gör nu, vad ska man hitta på?
Igår ställde vi in spjälsängen i vårt sovrum igen, brevid sängen på min sida - det blev lite trångt men vi får väl pröva oss fram. Inatt har jag sovit dåligt igen, drömt en massa mardrömmar. Usch, är sååå less på detta nu.

Nu blir det nog en långpromenix i det fina vädret, bäst att ta på sig för det verkar blåsa en massa.


No Baby

Ingen bebis, så idag blev det långpromenad, operation solterapi och städning... såå häärligt med sol för en gång skull. Gick upp vid 07.45, käka tomtegröt till frukost och slappa lite framför tvn, sen blev det långpromenad i Aborrebergsskogen å masssssa soool och efter de storstädning.

Underbar dag faktiskt.

Nu lagar Jens mat och jag slappar i soffan.

Det är nedräkning här hemma nu, 3 dagar kvar och absolut MAX 5. De ni, snart är vi en ♥ familj ♥

Har för tillfället lite bloggtorka, alla dessa känslor, (ena dagen är allt tipptopp och andra dagen är man totalt nere i botten) tar kål på mig och mitt psyke *suck*  Hoppas ni har överseende med detta.


See ya...
Pöss

Lördag

Har sovit asdåligt inatt, har haft ont i magen och ryggen till o från men det verkar inte bli något av de.. men kanske en början i alla fall. Gick upp vid 07.45 i alla fall och då hade Jens varit och handlat färskt bröd på bageriet här ute, thekakor - så det blev thekaka med kokt ägg på. MUMS.

Inte så jättekul inlägg kanske, ska snart till Matlu o Robeli och fika och sen vidare till Jonte, Cilla o Emma för en kväll med mat och mys.


Godbye


Vageln is back

Ja ni, min vagel i ögat är tillbaka - även den verkar trivas bra på (?) mig. Gaahh va irriterande. Kan ju inte göra ett skit åt det heller, eller? Någon som har nåt tips?????



Nu ska jag ta mig en lång promenad och sen handla lite inför kvällen middag.

Lugn och skön dag, bara legat på soffan och slappat.

Pyret i magen lever rövare - om den ändå vill komma ut istället.

Pyss

Listan



Elin Ö - pojke, 6/12
Mamma - pojke, 10/12
Jonas J - pojke, 5/12

Tessan - pojke 13/12
Jens - flicka, 6/12

Sanna - pojke flicka, 7/12 (Suz har ändrat sig till flicka :)
Petter - pojke, 10/12

Jessica H - flicka, 4/12
Matilda - pojke,11/12
Ida A - flicka, 10/12

Zetta, flicka, 17/12
Jessica A (min frisör) - flicka, 19/12
Dan (Jens lillebror) - flicka, 2/12

Elin R - pojke, 11/12
Maria R - pojke 13/12
Caroline W (Jens kusin) - pojke, 12/12

Kakan - flicka, 8/12
Mickis -pojke, 6/12
Theresia - flicka, 6/12
Cilla - pojke, 20/12
Emma (Brorsdotter) - flicka, 24/12
Ingela (Minibrollans tjej) - pojke, 8/12
Sarah T (arbetskamrat) - pojke, 5/12
Madde - flicka, 15/12
Gunilla (arbetskamrat) - pojke, 18/12
Jonte (storebrollan) 16/12, flicka

Freeeedag

Så himla skööönt med fredag, då får jag ha min Jens för min själv i hela två dagar - hihi.
Idag sov jag till 09.30, väldigt skönt eftersom jag sovit rätt dåligt inatt.

Matchen igår var grym, shiit vilken match. Det var verkligen derby=hatmatch och den slutade (tyvärr) 17-17 även fast vi hade ledningen med 4 min kvar. Bebis i magen var med och hejade, trodde den skulle komma ut i sidan där ett tag :)

Det är nedräkning som gäller här hemma, nu är det 5 dagar kvar tills vi får en ny familjemedlem hos oss, känns overkligt, skrämmande, underbart och helt fantastiskt på samma gång. Det sjukaste är nog att vi istället för att gå upp och äta en god Julfrukost och mysa ska befinna oss på förlossningen tidigt på Julaftonsmorgonen - nog det konstigaste känslan jag känt. Går inte förklara vad eller hur man känner. Ska i alla fall ringa förlossningen dagen innan och fråga om vi kan få något att sova på, för jag är helt säker på att varken Jens eller jag kommer få många minuters sömn den natten.

Idag ska jag göra nada, bara laga en riktigt god middag till Jens kommer hem ♥

Ha en underbar helg.
Puss å Kram
Påsen


....

Nu är jag hemma efter en dag på jobbet och en fika med Madde, det är först när man sätter sig ner och slappnar av som man känner hur trött man är. Ska vila mig lite innan Jens kommer hem och vi ska iväg på handboll vid 19-tiden.

Det har varit en toppendag, och vet ni vad - min rygg är MYCKET bättre *lycklig*

Puss på er sweeties

Back

13.22 Molande värken is back, hoppas det tilltar och att en bebis vill titta ut snart...


Snobbar som jobbar...

Nu ni, ska ni få höra nåt kul.

Jag jobbar idag :), på mitt gamla jobb. Haha - jättekul att ha nåt att göra faktiskt och framförallt kul att träffa mina kära gamla arbetskamrater...  Det är inte alla som jobbar i v.41 :)

Jobbar i alla fall till kl 12, sen ska jag käka lite lunch för att sen bege mig till Madde så ska vi hämta Edwin på dagis och sen ta en Julfika på stan :)
Ikväll blir det handboll, "seriefinal" och DERBY i mässhallen - NKIK-RP (Linköping) GO oss, Go oss.

Igår kväll hade jag lite "känningar" igen, den där molande värken - men det blev inget av det SOM VANLIGT *suck*

Bye so long




Fruktsallad

Nu har jag gjort mig en stooor fruksallad (med grädde till) som jag sitter och vräker i mig framför desperate housewives, det är jag värd tycker jag :) Jag tröstäter absolut inte (eller kanske lite, hah) Jag hade gått ner 1 kg när jag vägde mig hos BM, jag som trodde jag gått upp 3 kg eller nåt senaste veckan så som jag ätit. Konstigt det här, har faktiskt börjat tycka lite synd om mig själv senaste dagarna - har jag aldrig någonsin gjort förrut, ärligt alltså. Förmodligen har det med alla dessa jäkla hormoner att göra, humör är  upp och ner totalt. Som tur är (för Jens skull framförallt) har det ju kommit först nu, sista veckan/veckorna. Han är det bästa som finns, han stöttar och står ut med sin gravida ko ♥
♥ även till er andra som stöttar oss.

Nu ska jag titta på Yroll som går på Tv4 film - tyvärr verkar det som Tv4 har problem med ljudet, inget ljud på några av 4ans kanaler för tillfället.


Tjipp






Tom..

Vet inte om jag ska skratta eller gråta...

Vi fick en tid för undersökning och ev igångsättning på självaste Julafton, så nu räknar jag med det och nu är det definitivt.. Känns oerhört skönt att ha fått ett datum men samtidigt oerhört jobbigt att den ev kommer titta ut på Julafton -  det är ju vad vi vetat hela tiden, att om vi skulle gå över till maxtid skulle det bli igångsättning på Julafton men nu blev allt så verkligt så jag vet inte vad jag ska känna.
Skriver allt här så kanske vi slipper alla frågor och tjat kring detta, för just nu tycker jag att det är jobbigt.

Huvudsaken är att skrutt kommer ut frisk och välskapt...

♥... Men jag ber ändå för din egen skull att du väljer att komma ut tidigare♥





Spänning...

Idag känner jag mig lite spänd eller kanske är förväntansfull ett bättre ord för hur jag känner inför BM-besöket.
Jag hoppas att Maggan kommer ge oss en tid för undersökning av mig och bebis snaaaart och att detta ska resultera i en tid för igångsättning. Jag orkar verkligen inte gå och vänta längre...

En gammal handbollkompis till mig som var beräknad 1 dag före oss fick sitt lilla pyre i söndags 14/12, jag blir ju sååå avis när alla andra pluppar ut sina små och vi bara går och väntar, väntar och vääääntar... Gaaaah.

Tack för alla söta kommentarer, känns himla skönt att veta att det är så många som tänker på oss.

Återkommer senare... Wish us luck, very much luck - Pleaceeeee :)

Nu är det Jul här i vårt hus..

Igår kväll så kom vi på att vi kanske skulle ta ner granen och klä den, sagt och gjort - så nu är det också klart, vi som inte trodde att vi skulle hinna någonting till Jul... tänk va fel man kan ha :) Vi var även på babyproffsen och hämtade ut en gratis babybox som innehöll bla en papperskorg, lite blöjprover, tvättlappar mm. Gratis är gott. Haha.

Idag ska jag på stan med Elin och Zetta en sväng, skönt att skingra tankarna lite.

 

Lurade

Ingen bebis idag heller, jag har bara bloggtorka och är allmänt less.

Luciafirande har jag varit på och det var sååå fint och barnen var såå himla duktiga - de sjöng verkligen, varenda kotte :)
Det var ute på gården, så de hade ytterkläder med lucialinnen och tomtedräktar över de - såg ut som små korvar allihop :)


 

Världens sötaste Lucia poosar :)


Har lovat Emmas kusin Emil att han också ska få vara med på min blogg så här kommer han som världens sötaste tomte



Farmor (t v) och Mormor (t h)
  

Sen var det dags för fika


                       .. och sen lek såklart :)
  


Tack och hej för idag


Härligt..

Vilken härlig dag vi haft tillsammans med Brollan, Cilla och Emma, imorgon är det Luciafirande på Emmas dagis som jag ser fram emot, själva lussetåget ska tydligen äga rum ute på gården, så varma kläder är ett måste.


Nu sitter jag här framför brasan och väntar på att Elin & Vasse ska komma hit en stund och berätta om deras weekend i London. Ska strax göra en fruktsallad som jag ska bjuda dem på, mums!

Annars är det lugnt och ännu en vecka väntar..

Se you in the morning...
Puss
Å

Pulkaåkning ??

Många "vad" har gått åt skogen, nu står det mellan 7 stycken och det är MAX (förhoppningsvis) 10 dagar kvar till vi definitivt har Skrutt hos oss. Själv tror jag att min söta brorsdotter Emma vinner hela skiten, det är tyvärr ett absolut jättefel datum men vad ska man göra - H*n kommer vara älskad av väldigt väldigt många i alla fall och jag som mamma lovar härmed att köpa ut och hjälpa dig genom livet - det värsta blir väl kanske det där med moppe sen, men vi får ta det då :)

Nu ska det städas lite här hemma och sedan vidare till Jonte, Cilla & Emma och umgås lite, ska springa (läs halta) upp och nerför pulkabacken så kanske pyret vill komma ut. Alltså inget barn fött än :)



Elin Ö - pojke, 6/12
Mamma - pojke, 10/12
Jonas J - pojke, 5/12

Tessan - pojke 13/12
Jens - flicka, 6/12

Sanna - pojke flicka, 7/12 (Suz har ändrat sig till flicka :)
Petter - pojke, 10/12

Jessica H - flicka, 4/12
Matilda - pojke,11/12
Ida A - flicka, 10/12

Zetta, flicka, 17/12
Jessica A (min frisör) - flicka, 19/12
Dan (Jens lillebror) - flicka, 2/12
Elin R - pojke, 11/12
Maria R - pojke 13/12
Caroline W (Jens kusin) - pojke, 12/12

Kakan - flicka, 8/12
Mickis -pojke, 6/12
Theresia - flicka, 6/12
Cilla - pojke, 20/12
Emma (Brorsdotter) - flicka, 24/12
Ingela (Minibrollans tjej) - pojke, 8/12
Sarah T (arbetskamrat) - pojke, 5/12
Madde - flicka, 15/12
Gunilla (arbetskamrat) - pojke, 18/12
Jonte (storebrollan) 16/12, flicka
Carro Forsberg - 23/12, flicka

Lucia

YES, nu har vi haft ihjäl ännu en dag - den började ju som sagt inte allt för bra, men som tur är har man ju en underbar sambo som gör allt i sin väg för att muntra upp och stötta. Tack, *älska* och såklart alla era stöttande komentarer, Tack igen sötisar där ute.

Vi hamnade på stan efter mycker om och men, lyckades inhandla ännu ett par julklappar vilket känns skönt. Det var faktiskt inte alls så mycket folk på stan när vi kom, typ vid 15-tiden - himla skönt. Vi tog en fika på Lindahls innan vi begav oss till mamsen som bjöd på mat och med sig hem fick vi en jättefin bukett röda tulpaner, tack söta du!

Nu sitter (läs halvligger) jag i soffan och tittar på faddergalan, Agneta Sjödin smugglar russin och massa konstiga artister uppträder. Jag äter knäck och dricker Julmust, Jens har fått något ryck och sitter och ska försöka lära sig spela gitarr (?) Tror ni han har lite nerver i kroppen? :)

Ser fram emot extrabesöket hos BM på onsdag så vi kan få en tid för igångsättning, tror det känns bra att veta definitivt när vår skrutt kommer titta ut. Vi längtar sååå.

Natti Natti och hoppas ni haft en bra Lucia

Här är världens sötaste Lucia 2007, återkommer med 2008 års bilder på måndag.

Life sucks

Idag är ingen bra dag, vaknade med huvudvärk och känner mig allmänt uppgiven och irriterad....
Ryggen tar kål på mig, *suck*



F*cking boxer

Åhh jag blir sååå arg, inga kanaler funkar här hemma. Har 1, 2, 4, 6 som mitt på dagen visar såå himla mycket intressanta program *not*  - Kuuuuuuuuuuuuuul när man redan är rastlös och handikappad *arg*

Får väl ta mig en tupplur då, eller kanske sätta mig och sticka en stund.. Haha.

Lunchen med Madde var mkt trevligt som vanligt, skönt och komma hemmifrån lite trots detta "fina" väder.

Nu fick jag avreagera mig lite, nice.

Later.........
Å

Underhållning?

Inatt har jag sovit nästan hela natten och vaknade skapligt pigg kl 06 när Jens klocka ringde, underbart.
Har tittat på nyhetsmorgon och ätit en lång frukost, nu dricker jag en kopp te (ingerfära&citron) har hört nåt om att ingerfära skulle kunna sätta igång nåt (?) Förmodligen inte, men har inget att förlora - Haha.

Ikväll är det Idolfinal och självklart kommer vi sitta bänkade i soffan med Julmust och kanske några knäck till (de som finns kvar) skatjävlarna har nämligen varit på knäcken (som stog med folie över sig) någon gång under natten/morgonen. Kan dom inte bara skaffa ett liv eller? *upprörd*
På tal om Idol igen, jag tror Kevin vinner Idol, Va tror ni??

Alice och Kevin var på nyhetsmorgon imorse och Steffo (programledargubben) körde någon slags mobbing mot Kevin, han talade verkligen om för Alice att hon var bäst och att hon minsann skulle få många röster av honom och många fler medan stackars Kevin satt där med dumstrut på huvet och inte fick en syl i vädret. Såå jäääkla dryg asså, fattar inte vad han tänker med ibland.

Hoppas på nån skoj underhållning i helgen för rastlösa mig, jag vill till Ikea - så vi får väl se :)
Någon som vill ha besök av en gravid ko och Jens kanske? :)

Senare: Lunch med Maddelidooo

Tjipp Tjipp

Resultatet

Blev bara knäck idag, kanske gör kolan någon annan dag. Snart ska jag se på handboll, Sverige-Kroatien, tur det finns lite underhållning för oss hemmafruar. Bäst och passa på :)


Nu är sirap, socker och vispgrädde blandat - så himla skumt men ser ni det lilla hjärtat som bildades?





Nu ska det sjuda i 40 min




Sen ska den hackade mandeln blandas i




...Och här är resultatet, nu ska den bara stelna - värsta terapin att fylla alla formar ju. Haha




Knäck och Julkola

Har hitills hunnit med en lunch med mammi på Spicyhot.
Nu står knäck och Julkola på schemat, OCH för kännedom alla nyfikna :) Bebis i magen vill inte titta ut än, den hickar och retar mamma för fullt där inne - Era vad går åt skogen *flinar*

See Ya
Å

Knäck och kola

Glögg

Tog mig en glögg med mandel och russin i medan jag väntar på J...

Snart är det Lucia, hoppas verkligen jag kan vara med på Emmas luciafirande på dagis som är på måndag 15/12. Så himla mysigt och hon som faktiskt är "stor" tjej i år. *kärlek*

Kl 18 ikväll är det handboll igen, Sverige-Makedonien - tror på vinst faktiskt.

Nu: Tillbaka till matlagningen och Jens som precis kom hem.. Weee

Den omtalade väskan

Idag har jag pysslat lite här hemma, plockat undan och tagit hand om disken, tvättat en maskin tvätt.
"BB-väskan" (väskorna) är nu packade och klara så när som på necessären , tog skötväskan till bebis och en annan väska till mig och J. Har även lysnat på en avsalppningskiva jag fått låna av Madde, har tränat på att andas rätt - tror det kan bli rätt svårt när smärtan väl kommer. Får säga till J att påminna mig hela tiden.

Känner av sammandragningarna mer nu och så den där molande värken förstås - men inga andra tecken...

Känner mig rastlös och uttråkad, blääää. Föreslog för J att vi skulle åka till Ikea en sväng, han tyckte väl de förslaget var sådär (?) ifall något skulle hända. Visst jag förstår honom, men samtidigt pallar jag inte att bara sitta hemma och vänta heller.... Hrmm.


♥♥Älskade skrutt, kom ut nu - vi längtar så vi spricker ♥♥

Big Mama

Igår kväll blev en handbollskväll kan man säga, det var många matcher som sändes på Tv4-sport och vi var inte sena att bänka oss med Julmust och clementiner :) Blev även en promenix, så himla skönt o gå (även om rggen är CP) en sväng på kvällen.
Idag vet jag faktiskt inte vad som står på schemat, känner mig lite mörbultad - ont i rygg och ljumskar.
Måste försöka peppa mig själv, känner att humöret pendlar mer och mer för varje dag - tröttsamt, MEN det är ju faktiskt bara MAX 13 dagar kvar nu. Go Åsa (och J förstås), you ca do it. Mouahaha.

Såhär såg magen och jag ut igår på självaste dagen D
v.39+6
(Klickbara bilder)



Vinst?

Frågan har kommit upp några gånger nu och det är lika bra att jag svarar på den här kanske... Frågar är om man vinner något om man gissar på rätt datum när skrutt ska komma till världen?

Hade inte tänkt det från början, det hela började som en kul grej - så nej, jag tror inte att man vinner något faktiskt.
Sorry... men vem vet det kanske dimper ner något spännande i brevlådan hos och om det blir någon vinnare i alla fall :)

Har haft en toppendag, först lunch med Cilla - blev pizza på pappa grappa. MUMS - sen gick jag på stan en sväng och inhandlade lite nödvändigheter och även en till liten julklapp till J ♥ Efter stan så gick jag upp på mitt gamla jobb en sväng och fikade med girlsen, mycket trevligt.

Nu blir det matlagning och mys med J.

Puss


Dagen D

Jahopp idag var det alltså beräknat att vår lill* skrutt skulle komma ut - men det verkar som h*n har det alldeles för bra där inne för här blir inga barn födda i alla fall. Jag tänker såhär, nu är det MAX 14 dagar kvar till vi har skruttis hos oss och det ska man väl klara av om jag ändå väntat 9 månader liksom. Men håll tummen för oss, we need it.

Ryggj**eln är still the same, lär säkerligen inte släppa förrän bebis är född *suck*

Idag ska jag luncha med min bästa svägerska Cilla (även kallas Stickan:), ska bli så mysigt så - det blir nog även en sväng på stan för min del. Sen ska jag hem och sätta resårband längst ner i byxbenet på ett par mjukisbyxor som är Jens (Intressant va, Hoho)


I´ll be back.
Tjao


KOM UT VÅR ÄLSKADE UNGE ♥♥♥♥♥

Heja Sverige

My goodness säger jag bara, sitter och tittar på damernas handbolls-EM. Va händer? 9-0 Tyskland liksom.... Nu i andra halvlek hoppas jag verkligen Sverige visar sitt rätta jag. Åhh va arg jag blir, så himla mycket slarv. *suck*

Nää, usch va mycket stryk de kommer få. Tyvärr.

Inatt när jag (förmodligen) vaknar så ska jag proppa in mp3n i örona och lyssna på en ny bok som J har laddat hem till mig - Lisa Marklunds fortsättning på Gömda och Asyl, den heter Mias systrar. Hoppas den är lika bra som de andra böckerna.

Imorgon är det alltså självaste BF-dagen, tyvärr blir det nog inget barnafödande imorgon heller. Idag har jag haft känningar till o från, men det blir inget av de TYVÄRR.

Sov Gott och håll tummen för oss.
Puss
Påsen

...

Elin Ö - pojke, 6/12
Mamma - pojke, 10/12
Jonas J - pojke, 5/12

Tessan - pojke 13/12
Jens - flicka, 6/12

Sanna - pojke flicka, 7/12 (Suz har ändrat sig till flicka :)
Petter - pojke, 10/12

Jessica H - flicka, 4/12
Matilda - pojke,11/12
Ida A - flicka, 10/12

Zetta, flicka, 17/12
Jessica A (min frisör) - flicka, 19/12
Dan (Jens lillebror) - flicka, 2/12
Elin R - pojke, 11/12
Maria R - pojke 13/12
Caroline W (Jens kusin) - pojke, 12/12

Kakan - flicka, 8/12
Mickis -pojke, 6/12
Theresia - flicka, 6/12
Cilla - pojke, 20/12
Emma (Brorsdotter) - flicka, 24/12
Ingela (Minibrollans tjej) - pojke, 8/12
Sarah T (arbetskamrat) - pojke, 5/12
Madde - flicka, 15/12
Gunilla (arbetskamrat) - pojke, 18/12
Jonte (storebrollan) 16/12, flicka

Slö...

Idag tänker jag ha en slödag, har varit hos BM och det gick bra - huvudet (fortfarande) neråt och nästan fixerat. Bra skruttis :) Nu är det bara att ta spjärn så du kommer ut också.

Har precis rensat byråerna och lagt ner alla sommarkläder i en kartong som ska upp på vinden, OJ vad plats det blev. Hittade även lite kläder som man totalt glömt bort att man hade, sånt är kul. Jag bara lääääängtar till den dagen då jag kan ha vanliga kläder - hoppas det inte är allt för långt bort. 
Nu längtar jag till Jul, det kommer säkert vara lite halv"kaos" men det ska bli såååå mysigt, första Julen tillsammans med vår nya familjemedlem och som den lilla familj vi kommer bli ♥

Lite tvätt och en promenad får bli min eftermiddag - ev en sväng till apoteket och inhandla panodil.

Puss på er

Sömn någon?

Vaknar i stort sett kl 03.00 varje morgon och kan ine somna om, vad är problemet?????? Blir såå trött på det här, kanske är kroppens sätt att förbereda mig på vad som komma skall? Orättvist tycker jag, borde vara så att mamman kan/får sova gott ända fram tills det är dags. Imorse när jag vaknade så var det nog dock för att jag hade ont i magen, men det har avtagit nu. Ligger i soffan med täcke och kudde och tittar på nyhetsmorgon, ska nog ta mig en macka o lite fil.

Besök hos Maggan (BM) idag kl 10 är inplanerat, sen ska jag inte göra så mycket mer tror jag. Ryggen känns bättre o bättre, vilket är enormt skönt så jag kan ta mig hemmifrån och göra saker.

God bye so long

2-årskalas

Precis hemkommen från 2-årskalas, jättemysigt och Edwin visste precis vem det var som fyllde år och vem som skulle få paket :) Goda kakor och bullar och framförallt supergod tårta som Maddes kompis hade gjort själv, heelt sjukt fin - ska se om jag kan få lite bilder på tårtan av Madde som jag kan lägga upp.

Nu står kocken min och lagar wok, jag känner mig inte riktigt på humör för varken matlagning eller något annat så det är tur man har en underbar sambo som tar tag i saken då. *kärlek*


Barnafödande: Har fortfarande den där molande värken. Fick ett tips från en sjuksköterska på sjukan som höll på med akupunktur om att jag ska låta J massera min fötter och då trycka extra på utsida lilltårna - Detta ska alltså enligt henne startat förlossningar. Såååå nu ni, nu blir det massage hela kvällen lång :)

Pussåkram vi ses på stan


...

Jahopp då var helgen näst intill slut.
Igår stod storhandling på schemat, det var skönt att fylla upp frysen och kylen inför vad som komma skall, antar att vi inte kommer ha så mycket tid till att göra sådant sen :)

Idag är det 2-årskalas som gäller, SötEdwin fyllde år i fredags och det ska firas såklart - dock ska Jens iväg på Dolphinsmatch i nya StadiumArena som börjar kl 16 men han hinner nog med en stund i alla fall.

Nu ska vi (läs Jens eftersom jag är handikappad i ryggen) städa - jag får nöja mig med att plocka undan ALLA kläder som ligger överallt *suck* Önskar mig en walking closet av tomten *leee stort*


Barnafödande: För er nyfikna så förstår ni kanske att det inte är något barn fött än, känner dock den där lite molande värken i mage och rygg och har gjort till och från inatt - men den kommer och går så det är nog kanske bara lite förvärkar (?)


Ajja, återkommer såklart om det händer något lite mer drastiskt. Har tänkt mig att jag ska avreagera mig här på bloggen sen när det väl sätter igång :)

Puss på er 

Stämmer det eller inte?

POJKE:

Mage: Toppig, markerad
Pigmentrand: Lång, markerad
Hjärtfrekvens: Under 140
Skönhet: Behållen skönhet
Halsbränna: Mycket
Babyhicka: Ingen eller lite
Sparkar: Mycket
Urinvägsinfektion: Inga
Babyläge: Ligger högt
Tandkött: Blöder lite eller inget
Mat/godis: Fett, choklad & lakrits
Illamående: Lite
Vikten: Går upp lite i början


FLICKA:
Mage: Bredare
Pigmentrand: Nästan ingen
Hjärtfrekvens: Över 140
Skönhet: Flickan stjäl mammans skönhet
Halsbränna: Lite eller ingen
Babyhicka: Mycket
Sparkar: Lite mindre
Urinvägsinfektion: Risk för en hel del.
Babyläge: Ligger lågt
Tandkött: Blöder mycket
Mat/godis: Frukt, surt & sött
Illamående: Mycket
Vikten: Går upp mycket i början


För min del så stämmer lite från varje, vet inte om jag tror på sånt här, va tror ni?

Min uppfattning
Mage: Bredare
Pigmentrand: Nästan ingen
Hjärtfrekvens: Över 140
Skönhet (?): Behållen enligt J
Halsbränna: Ingen
Babyhicka: Mycket
Sparkar: Mitt emellan
Urinvägsinfektion: Inga
Babyläge: Ligger högt
Tandkött: Blöder inget
Mat/godis: Frukt, surt & sött
Illamående: Lite
Vikten: Jämna plågor :)

Blå?                                                        Rosa?
Turkos - KU 139-11         Rosa - 139-1

Inte kul

Det här är inte kul, jag har så förbannat ont i ryggen så jag knappt kan gå - haltar fram. Jag brukar faktiskt inte klaga men nu känner jag att det är befogat. Jag har bakat en kladdkaka, jag ska tröstäta - sådeså!!

Julbordet igår på Adito var gott och det var kul o träffa alla igen.

Nu ska jag fortsätta sura, sen ska jag försöka palla mig ut på en promenad - ja, i alla fall runt vårt kvarter. Kiropraktorn rekomenderade rörelse.

Tjao
Å


Back

Tillbaka från kiropraktorn, tyvärr utan att det känns bättre - ÄN, hoppas det är bättre tills imorgon. Han knäckte och masserade lite, det fanns en del låsningar.. han sa även att detta besök kunde underlätta inför förlossningen och det var ju positivt.

Nu sitter jag här i soffan och tittar på Desperate Housewives, Skrutt i magen är i full gång - känns nästan som h*n ska ta sig ut genom huden ibland. Nu är jag skapligt less på att vara gravid, speciellt när jag har så ont i ryggen.
Klockan 17 är det time för julbord på Aditro, ska bli trevligt och framför allt gott.. Hohoo.



Barnafödandet: Lugna gatan


Ojojoj..

Vilken trevlig kväll det blev, jag kan erkänna att jag var sådär laddad innan jag åkte igår, men nu är jag väääldiggt glad att jag tog mig iväg. Hur kul grej som helst. Vi har hos Lena som jobbar på blomsterhuset uppe i Eneby. Kan verkligen rekomendera att ni åker dit om ni ska handla blommor eller annat plock, hur mycket fint som helst till ett betydligt lägre pris än någon annanstans

Här kommer lite bilder.

Nu: Kiropraktorn citykiropraktiken
Wish me luck, kan knappt gå idag. AJJJJ.


Här ligger alla kransar, det som var kul var att alla blev så himla olika, Mickis den spjuveln hann även med att göra en Julgrupp som står 2a från vänster på nedre hyllan. Sånt här passar ju henne som handen i handsken, pysselmaja :)


Här jobbas det för fullt, Sparre leker kurra gömma :)


Sara körde med på lite glaaam


Min fina, jag ville ha lite mer glaaaaam :)


Sparre körde med på lite traditionellt


Helenas går i svart och lite rött


Mickis fina traditionella krans


Lena her self, (floristen)


Så min in action :)

Syjunta special

Laddar inför kvällen bravader, kvällens tema är som sagt dörrkransar. Ska bli jättekul, speciellt eftersom Lena är proffs :)
Få se vad man kommer hem med för fint, hoho.

Har sååå ont i ryggen idag, på ett och samma ställe och så strålar det ner i benet. Har haft det förrut och vet att det bör gå över. Annars blir det besök hos kiropraktor Mattias (citykiropraktiken), han är bäst!


Nu ska jag göra mig lite fin (läs försöka, då jag känner mig som en flodhäst)

Pusskram
Påsen


Upp och hoppa

Vaknade kl 09.00 imorse av att telefonen ringde, ringde och ringde - det var tydligen servicekillen som skulle komma och fixa en sista grejen i frysen - J ringde på mobilen och sa att han skulle vara hos oss om 30 sekunder (?) Myy good, det var bara upp och slänga på sig mysdresen och försöka öppna ögonen och sätta up håret någorlunda så ringde det på dörren. Puuh. Denna gång var det ett kretskort som skulle bytas och nu ska den allstå fungera som den ska igen. Håll tummen.
Kunde inte somna igår kväll, så jag gick och la mig i soffan och tittade på tvn - efter ett par timmar somnade jag där och vaknade med jordens nackspärr, AJJJ. Stretchade nacken lite och gick o la mig i sängen igen och kunde som tur va somna om där. Jag är trött idag, blir nog en tupplur efter lunch. Because I´m worth it :)

Idag har jag inget inplanerat förrutom ikväll då det är syjunta... men det blir väl lite städning och tvättning om jag känner mig själv rätt. Mouahaha.



Barnafödandet: Känner fortfarande den där molande värken i magen, men inget som stör mig direkt.

Listan igen

Nu är listan uppdaterad igen, Dan börjar få det körigt eftersom det inte verkar bli någon bebis idag - men man vet aldrig, kanske får bråttom snart :) Mickis, Ölin och Jens tror den 6e... Jag tror någon gång mellan den 13-19/12.
Det är ganska många som tror att skrutt kommer någon gång denna vecka, spänningen stiger. Hohoho.

Vet inte om alla vet självaste BF-datumet? här kommer det i alla fall, 9/12 och det är ingen som gissat på. Haha.


Elin Ö - pojke, 6/12
Mamma - pojke, 10/12
Jonas J - pojke, 5/12
Tessan - pojke 13/12
Jens - flicka, 6/12
Sanna - pojke flicka, 7/12 (Suz har ändrat sig till flicka :)
Petter - pojke, 10/12
Jessica H - flicka, 4/12
Matilda - pojke,11/12
Ida A - flicka, 10/12
Zetta, flicka, 17/12
Jessica A (min frisör) - flicka, 19/12
Dan (Jens lillebror) - flicka, 2/12
Elin R - pojke, 11/12
Maria R - pojke 13/12
Caroline W (Jens kusin) - pojke, 12/12
Kakan - flicka, 8/12
Mickis -pojke, 6/12
Theresia - flicka, 6/12
Cilla - pojke, 20/12
Emma (Brorsdotter) - flicka, 24/12
Ingela (Minibrollans tjej) - pojke, 8/12
Sarah T (arbetskamrat) - pojke, 5/12
Madde - flicka, 15/12
Gunilla (arbetskamrat) - pojke, 18/12

....

Nyss hemkommen från Mickis & Stella, vi har haft supermysigt och Stella är ju sååå underbar. Glad skit är vad hon är :)
Vi käkade lunch och fikade på Mickis hemmagjorda saffransbiscotti - riktigt goda faktiskt, sen har vi såklart myst och lekt med Stella och pratat en hel del bebis :) Hihi.. Tack kompisar för en mysig dag.
Imorgon är det dags för syjunta igen, men då blir det inget stickande utan imorgon ska vi vara på Lenas jobb (hon är florist) och göra dörrkransar med Jultema. Myspys.


Barnafödandet: Idag har jag haft som en molande värk i magen, typ som mensvärk. Men det är säkert inget att hänga i gran.... ♣



Gipsmage

Igår kväll bestämde J & jag oss för att göra den gipsmage som jag köpt för lääängesen, jag ville göra den så nära BF som möjligt så vi tänkte att det kanske var dags. Vilket bestyr det var, tog oss ca 1 ½ timme att göra denna avgjutning - jag stog i badkaret som en mupp och till slut fick jag en känsla av klaustrofobi och kände mig lite yr så vi fick skynda på det hela lite mot slutet men jag tror ändå resultatet blev bra. Det blev även en lussefika på de lussebullar vi bakade i söndags. Mums. Magen är inte riktigt torr än så jag återkommer med mer bilder.

Idag ska jag hem till Mickis och Sötstellis.


Magen är gjord i v.39 (38+5)


Uppdaterad lista

Elin Ö - pojke, 6/12
Mamma - pojke, 10/12
Jonas J - pojke, 5/12
Tessan - pojke 13/12
Jens - flicka, 6/12
Sanna - pojke, 7/12
Petter - pojke, 10/12
Jessica H - flicka, 4/12
Matilda - pojke,11/12
Ida A - flicka, 10/12
Zetta, flicka, 17/12
Jessica A (min frisör) - flicka, 19/12
Dan (Jens lillebror) - flicka, 2/12
Elin R - pojke, 11/12
Maria R - pojke 13/12
Caroline W (Jens kusin) - pojke, 12/12
Kakan - flicka, 8/12
Mickis -pojke, 6/12

Glöm inte kommentera vad ni tror och vilket datum, för er som inte vet hur man gör så klickar man på "kommentarer" precis under inlägget där datum och tid står och så kommer man till en sida där man får skriva i sitt namn och sin kommentar :) Jag blir såå glad när ni kommenterar.

Har en servicekille hemma just nu, vår frys började helt plötsligt larma i förra veckan och när jag väl hittade vad det var som larmade så var den nere på - 9 grader. Den är eller ska i alla fall vara självavfrostande, men snubben hittade ett tjockt lager med IS någonstans så det är alltså fel på avrinnaren (?) Hoppas verkligen vi får en ny, tur att vi har en frysbox ute i förrådet ifall vi blir utan frys ett tag och tur att det kommer gå på garantin .... *suck*

Återkommer later...
Puss so long

RSS 2.0