v.32

Min graviditet - BF Mån 23 jan 2012

Din graviditet startade Tis 19 apr 2011.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 3 maj 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 219 av 280. (78,2%).

 
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 1 full dag (v31+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 23 jan 2012
Du har 61 dagar kvar till beräknad förlossning.Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

-----------------------------------------------------------------

Jag mår fin fint, lite små känningar till o från i rygg/becken.. men inget jag egentligen ska klaga på för det finns dem som har det mycket värre.
Har även haft lite värk i ljumskarna i 2 dagar nu. Hoppas det betyder att mini har vänt sig och tänker stanna så. Återstår o se i nästa vecka då nästa BM-besök är.

Nästa vecka är det även tid för ett besök tillsammans med en förlossningsläkare för att gå igenom och "planera" lite inför vad som komma skall.. mest för att det blev som det blev med Linus. Känns bra att min barnmorska engagerar sig i oss och vår situation.

Kommentarer
Postat av: Mamma/Mormor

Känns bra att få en inblick i vad som händer och hända ska. Älskar dig <3

2011-11-23 @ 11:51:52
Postat av: Anonym

Oj o så långt kvar nu, vad spännande :) vad tror ni det blir då ;)

2011-11-23 @ 13:37:22
URL: http://alexandraamaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0