Kontroll

På kallelsen till 1 ½ årskontrollen stog denna text.
Det är så bra skrivet och de översta raderna stämmer verkligen in på Linus just nu..

"Ett nytt stadium i utvecklingen inträder.
Barnen tränar sin vilja och självständighet, blir lätt arga, kommer i konflikt när de blir stoppade i det de vill göra. Så här små barn kan inte behärska sig. Barn behöver både upptäcka omvärlden och komma i föräldrafamnen och få närhet. Leken att gömma sig och bli hittat är en utveckling av titt-ut-leken. På så vis försöker barnet hantera det otäcka i att någon försvinner. Barn i den här åldern går ofta sin egen väg. Det är bättre att bära med sig ett motsträvigt barn är att bara säga "om du inte kommer nu går jag ifrån dig" Var tydlig, barnet har rätt att visa vilka känslor de vill med inte rätt att jämt få som de vill"


När jag läst detta förstår jag mig på hans agerande lite mer.. det är dock grymt jobbigt för psyket när han testar oss hela tiden :)

Trots detta så är han just nu inne i en "symtomfri" period som jag kallar det, det innebär att han i övrigt är hur go och glá som helst och pratar mer än någonsin.. han kan nu sätta ihop 3 ordsmeningar, tex "mamma klippa gräset"
osv. 


Du är sååå duktig.
Vi är så stolta över dig och ÄLSKAR dig mest av allt på jorden <3<3<3


 


Kommentarer
Postat av: Elin

Ja, refillpåsarna verkar onödigt dyra! Ganska knäppt egentligen när man får hinken gratis men det är väl ett försäljningsknep ;)

Vi får väl helt enkelt testa oss fram vad gäller de olika blöjorna. Nu fick vi ju några prover från Pampers, skulle dem inte vara bra köper vi Libreo :)



Lillan är beräknad till den 11 augusti! :) Får se om hon passar tiden eller om hon är tidsoptimist som mig och kommer lite försent ;) Eller vem vet, hon kanske kommer tidigare..spännande :)



Så stor eran lilla pojk blivit, såå söt! En riktig liten lintott som säkert testar mammas och pappas tålamod lite då och då ;)



KramKram!

2010-06-15 @ 22:41:42
URL: http://elincecilia.blogg.se/
Postat av: Carro

Ja det där stämmde ju verkligen, det är väl bara försöka stå ut då! :)

2010-06-15 @ 23:17:39
URL: http://christelcaroline.blogg.se/
Postat av: Elin

Vilket charmtroll! Han är så himla söt.

Hoppas allt är bra med er.



KRAM Elin

2010-06-16 @ 07:14:59
URL: http://metrobloggen.se/elinalenteg
Postat av: Mormor/Morfar

Bara att instämma. Älskade unge <3<3<3

2010-06-20 @ 10:23:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0